Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT
2 comentarii

DLA Piper. Cum a fost in 2009. Obiective 2010


18 martie 2010 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

DLA Piper are ca obiectiv principal în 2010 consolidarea poziţiei pe piaţa din România şi Europa Centrală şi de Est, precum şi dezvoltarea profesională a echipei de 22 de avocaţi.

Pentru 2010, DLA Piper estimează o creştere a cifrei de afaceri de peste 20 %, după ce în 2009 cifra de afaceri a fost cu aproximativ 7 % mai mare comparativ cu cea planificată iniţial. Cele mai importante arii de practică în 2009, în funcţie de venituri, sunt: corporate / fuziuni şi achiziţii, imobiliare, dreptul muncii, restructurări, litigii şi finanţări.

„Am modelat activitatea în funcţie de contextul economic actual: la sfârşitul anului trecut am început dezvoltarea practicii de restructurări cu ajutorul Laurei Grădinescu, unul dintre cei mai buni practicieni în insolvenţă, după ce în februarie 2009 l-am cooptat pe Radu Bălaş pentru a coordona practica de litigii. Considerăm sectoarele de energie regenerabilă şi farmaceutice ca având un potenţial mare de creştere în 2010 şi reprezintă două dintre principalele noastre competenţe specifice. Ne aşteptăm ca grupurile de restructurări, dreptul muncii şi litigiile să rămână  foarte solicitate în continuare”, declară Marian Dinu, Country Managing Partner DLA Piper.

Marian Dinu a fost numit recent şi coordonatorul practicii de corporate / fuziuni şi achiziţii pentru zona Europei Centrale şi de Est, el având o experienţă de aproape 14 ani în domeniu. „Lucrăm îndeaproape cu colegii noştri din birourile regionale pentru a oferi clienţilor o platformă de lucru optimă pentru îndeplinirea obiectivelor acestora. Echipa din România este implicată în acest moment în şase tranzacţii şi ne aşteptăm ca activitatea tranzacţională să crească în 2010”, a declarat Marian Dinu.

Un alt obiectiv important este construirea unei echipe puternice şi stabile. În prezent, echipa DLA Piper numără 22 de avocaţi, o creştere cu 25 % comparativ cu momentul deschiderii biroului în noiembrie 2008, nefiind exclusă mărirea echipei în cursul lui 2010. În plus, la începutul acestui an, Livia Constantinescu a fost promovată partener. Făcând parte din echipa DLA Piper încă de la înfiinţarea biroului, Livia  este un recunoscut expert în concurenţă şi fuziuni şi achiziţii, experienţa ei incluzând şi proceduri de achiziţii publice (asistenţă pe parcursul procesului de licitaţie şi acţiunilor de plângere). În cei peste nouă ani de activitate, Livia s-a specializat în domenii precum cel farmaceutic şi retail.

De la deschidere, cele mai importante proiecte ale biroului din Bucureşti au fost:

  • Asistarea Petrom în toate demersurile sale juridice cu privire la obţinerea de împrumuturi în valoare totală de peste 1,2 miliarde euro;
  • Asistarea Tri Investment în cea mai mare tranzacţie din sectorul rezidenţial din 2009, preluarea unei părţi a complexului Eminescu View;
  • Consilierea unor companii lidere pe piaţa farmaceutică şi de retail la deschiderea investigaţiilor de către Consiliul Concurenţei;
  • Fuziuni şi achiziţii: Morgan Stanley, Palfinger, Omega Pharma şi Top Diagnostics.
* * *
DLA Piper a deschis biroul din Bucureşti în noiembrie 2008 şi este alcătuit dintr-o echipă de 21 de avocaţi.
DLA Piper este o organizaţie internaţională cu peste 3500 de avocaţi în 67 de birouri din 29 de ţări. Din birourile din Asia, Europa, Orientul Mijlociu şi Statele Unite ale Americii, avocaţii noştri pot oferi consultanţă într-o gamă largă de probleme juridice pentru clienţi locali, regionali sau internaţionali.
DLA Piper este cel mai mare furnizor de servicii juridice potrivit publicaţiei Legal Business Global 100 2009.

* * *

DLA Piper a deschis biroul din Bucureşti în noiembrie 2008 şi este alcătuit dintr-o echipă de 21 de avocaţi.

DLA Piper este o organizaţie internaţională cu peste 3500 de avocaţi în 67 de birouri din 29 de ţări. Din birourile din Asia, Europa, Orientul Mijlociu şi Statele Unite ale Americii, avocaţii noştri pot oferi consultanţă într-o gamă largă de probleme juridice pentru clienţi locali, regionali sau internaţionali.

DLA Piper este cel mai mare furnizor de servicii juridice potrivit publicaţiei Legal Business Global 100 2009.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii