Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Citeşte mai mult: Flux informații

ANI. Decizie definitiva incompatibilitate consilier local – referent asistent

18 martie 2010 | JURIDICE.ro

Agentia Nationala de Integritate a dat publicitatii, miercuri, 17 martie 2010, ca actul de constatare a starii de incompatibilitate a domnuluiTeodosie Marinita, Consilier local in cadrul Consiliului Local al Comunei Babana (jud. Arges), emis la data de 16 decembrie 2009, a ramas definitiv si irevocabil.

Potrivit unui comunicat al ANI, ”Curtea de Apel Piteati a comunicat faptul ca domnul MARINITA TEODOSIE nu a contestat in termenul legal, la instanta competenta de Contencios Administrativ si Fiscal, actul prin care Agentia Nationala de Integritate a constatat starea de incompatibilitate a domnului MARINITA TEODOSIE.

„In termen de 15 zile de la data comunicarii actului de constatare a conflictului de interese sau a starii de incompatibilitate, persoana verificata poate face contestatie la curtea de apel, sectia de contencios administrativ si fiscal, in a carei circumscriptie locuieste”, potrivit art. 48, alin. (2) din actul normativ mentionat anterior.

Precizam ca, la data de 16.12.2009, Agentia a constatat faptul ca domnul MARINITA TEODOSIE se afla in stare de incompatibilitate din data de 03.08.2009, intrucat acesta detine functia de Consilier local in cadrul Consiliului Local al Comunei Babana, concomitent cu cea de referent asistent cl. III treapta 1 la Compartimentul Administrarea Veniturilor Statului din cadrul Administratiei Finantelor Publice a Comunei Poiana Lacului.

Conform prevederilor legale, „fapta persoanei cu privire la care s-a constatat starea de incompatibilitate constituie temei pentru eliberarea din functie sau, dupa caz, constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarii aplicabile demnitatii, functiei sau activitatii respective”.

Incompatibilităţile privind demnitatile publice si functiile publice sunt cele reglementate de Constitutie, de legea aplicabila autoritatii sau institutiei publice in care persoanele ce exercita o demnitate publica sau o functie publica isi desfasoara activitatea, precum si de dispozitiile Legii nr. 161/2003, cu modificarile si completarile ulterioare.

Actul de constatare ramas definitiv, prin care s-a constatat starea de incompatibilitate a domnului MARINITA TEODOSIE, Consilier local in cadrul Consiliului Local al Comunei Babana, Judetul Arges, se regaseste pe pagina de Internet a Agentiei (www.integritate.eu), la sectiunea „ACTE DE CONSTATARE”.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni   Noutăţi   Servicii      Articole   Jurisprudenţă   Legislaţie      Arii de practică