Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

INM. Concursul de admitere in magistratura – 21 martie 2010. Noi informatii
19.03.2010 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Institutul National al Magistraturii a facut publice, joi, 18 martie 2010, noi informatii referitoare la organizarea concursului de admitere in magistratura.

Potrivit unui comunicat al INM, ”prin Hotararea Plenului nr. 73/28 ianuarie 2010, Consiliul Superior al Magistraturii a aprobat organizarea, prin intermediul Institutului National al Magistraturii, la Bucuresti, la data de 21 martie 2010, a concursului de admitere in magistratura, in conditiile art. 33 alin.1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si ale Regulamentului privind organizare si desfasurarea concursului de admitere in magistratura, precum si procedura de numire in functiile de judecator si procuror, fara concurs, aprobat prin Hotararea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 152/1 martie 2006, publicata in Monitorul Oficial nr. 230/14 martie 2006, modificata.

Concursul se organizeaza pentru ocuparea unui numar de 85 de posturi de judecator la judecatorii si un numar de 62 de posturi de procuror la parchetele de pe langa judecatorii.

Examinarea candidatilor se va face prin sustinerea unei probe scrise tip grila de verificare a cunostintelor teoretice si practice, la urmatoarele materii:

  • Drept civil;
  • Drept procesul civil;
  • Drept penal;
  • Drept procesual penal;
  • Organizarea judiciara si jurisprudenta Curtii Supreme a Drepturilor Omului.

Cererile pentru inscriere la concurs se depun pana la data de 18 februarie la tribunale, de catre candidatii ca opteaza pentru functia de judecator si respectiv la parchetele de langa tribunale, de catre candidatii care opteaza pentru functia de procuror, in ale caror circumscriptii domiciliaza candidatii.

Conform prevederlor art. 4 alin. 9 din Regulament, candidatul va mentiona in cerere functia pentru care opteaza, judecator sau procuror, fiind posibila o singura optiune, care nu poate fi modificata dupa introducerea cererii de inscriere.

La concurs pot participa persoane care indeplinesc conditiile prevazute la art. 14 alin. 2 si art. 33 alin. 1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, cu o vechime in specialitate de cel putin 5 ani, in functiile prevazute de lege, la data sustinerii concursului.

Concursul se va desfasura conform urmatorului calendar:

3 februarie 2010 – anuntarea concursului (data, loc, mod de desfasurare, numar de posturi scoase la concurs)

-Publicarea listei posturilor scoase la concurs

18 februarie 2010 – ultima zi de depunere a cererilor de inscriere

23 februarie 2010 – inaintarea dosarelor candidatilor (de catre consudatorii tribunalelor si parchetelor de pe langa tribunale) catre comisia de organizare a concursului

5 martie 2010 – afisarea si publicarea rezultatelor verificarii indeplinirii conditiilor de participare la concurs

8 martie 2010 – ultima zi de depunere a contestatiilor de catre candidatii respinsi in urma verificarii de catre comisia de organizare

11 martie 2010 – solutionarea de catre sectiile CSM a contestatiilor formulate de candidatii respinsi

15 martie 2010 – afisarea si publicarea listei finale a candidatilor care indeplinesc conditiile de participare la concurs

21 martie 2010 – desfasurarea probei scrise de verificare a cunostintelor teoretice si practice

22 martie 2010 – depunerea contestatilor la baremul de evaluare si notare

23 martie 2010 – solutionarea contestatiilor la barem

24 martie 2010 – afisarea baremului definitiv

26 martie 2010 – afisarea motivarii contestatiilor la barem

29 martie 2010 – afisare rezultatelor

31 martie 2010 – ultima zi de depunere a contestatiilor la punctaj

1 aprilie 2010 – solutionarea contestatiilor la punctaj

7 aprilie 2010 – afisarea rezultatelor finale.

Calendarul aprobat este estimativ si poate suferi modificari in functie de numarul candidatilor inscrisi la concurs.

Taxa de inscriere la concurs este de 350 RON.”

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti