Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro

ANI. Decizie definitiva incompatibilitate pentru consilier local – administrator SA
23.03.2010 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Agentia Nationala de Integritate a dat publicitatii, luni, 22 martie 2010, ca actul de constatare a starii de incompatibilitate a domnului Gheorghe Ardelean, Consilier local in cadrul Consiliului Local al Municipiului Radauti, emis la data de 12 ianuarie 2009, a ramas definitiv si irevocabil.

Potrivit unui comunicat al ANI, ”Curtea de Apel Suceava a comunicat faptul ca domnul ARDELEAN GHEORGHE nu a contestat, in termenul legal, la instanta competenta de Contencios Administrativ si Fiscal, actul prin care Agentia Nationala de Integritate a constatat starea de incompatibilitate a domnului ARDELEAN GHEORGHE.

,,In termen de 15 zile de la data comunicarii actului de constatare a conflictului de interese sau a starii de incompatibilitate, persoana verificata poate face contestatie la curtea de apel, sectia de contencios administrativ si fiscal, in a carei circumscriptie locuieste”, potrivit art. 48, alin. (2) din actul normativ mentionat anterior.

Precizam ca, la data de 12.01.2009, Agentia Nationala de Integritate a constatat faptul ca domnul ARDELEAN GHEORGHE se afla in stare de incompatibilitate din data de 06.07.2008, intrucat detine atat functia de Consilier local in cadrul Consiliului Local al Municipiului Radauti, cat si functia de administrator la S.C. SILVA FOREST S.A.

Conform prevederilor legale, „fapta persoanei cu privire la care s-a constatat starea de incompatibilitate constituie temei pentru eliberarea din functie sau, dupa caz, constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarii aplicabile demnitatii, functiei sau activitatii respective”.

Incompatibilitatile privind demnitatile publice si functiile publice sunt cele reglementate de Constitutie, de legea aplicabila autoritatii sau institutiei publice in care persoanele ce exercita o demnitate publica sau o functie publica isi desfasoara activitatea, precum si de dispozitiile Legii nr. 161/2003, cu modificarile si completarile ulterioare.

Actul de constatare ramas definitiv, prin care s-a constatat starea de incompatibilitate a domnului ARDELEAN GHEORGHE, Consilier local in cadrul Consiliului Local al Municipiului Radauti, se regaseste pe pagina de Internet a Agentiei (www.integritate.eu), la sectiunea „ACTE DE CONSTATARE”.”

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.