Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Sedinta CSAT – 23 martie 2010. Discutii ref. completare cadru legislativ protectie informatii clasificate


24 martie 2010 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

La Palatul Cotroceni a avut loc sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, condusa de presedintele Romaniei, Traian Basescu, marti, 23 martie 2010.

Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, ”la sedinta au participat primul-ministru al Romaniei, Emil Boc; ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga; ministrul Apararii Nationale, Gabriel Oprea; ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi; ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu; ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Adriean Videanu; ministrul Justitiei, Catalin Marian Predoiu; directorul Serviciului Roman de Informatii, George Cristian Maior; directorul Serviciului de Informatii Externe, Mihai Razvan Ungureanu; seful Statului Major General, amiral Gheorghe Marin; consilierul prezidential pentru Securitate Nationala, Iulian Fota; consilierul prezidential Anca Ilinoiu, sef al Departamentului Relatii Internationale; secretarul CSAT, general-locotenent Ion Oprisor; purtatorul de cuvant al Presedintelui Romaniei, Valeriu Turcan.

In cadrul sedintei, ministrul Apararii Nationale, Gabriel Oprea, a prezentat conceptia privind comanda si controlul structurilor de forte in Armata Romaniei, documentul fiind aprobat de catre CSAT. Aceasta conceptie permite realizarea unui flux informational si decizional mai eficient.

De asemenea, ministrul Oprea a informat CSAT cu privire la starea de operativitate a echipamentelor din dotarea Ministerului Apararii Nationale si situatia stocurilor de munitii. Documentul s-a referit inclusiv la necesarul de munitii pentru anii urmatori, precum si la nevoia de recuperare a intarzierilor in ceea ce priveste calendarul de delaborare a stocurilor de munitie scoasa din uz.

Totodata, ministrul Oprea a prezentat o informare cu privire la Programul Avion Multirol al Fortelor Aeriene. Avand in vedere ca Romania nu dispune de resursele financiare necesare pentru achizitionarea unor avioane multirol noi, CSAT a aprobat propunerea MApN de achizitionare a 24 avioane F16 in uz, propunere care va fi trimisa Parlamentului pentru luare in dezbatere si decizie. Ministrul s-a referit in expunerea sa la implicatiile cauzate de terminarea, in anii urmatori, a resursei avionului MIG 21 Lancer, aflat in dotarea Fortelor Aeriene Romane.

De asemenea, ministrul Apararii Nationale a prezentat planul de pregatire si planificare operationala a efectivelor romanesti suplimentare care vor fi dislocate in teatrul de operatii din Afganistan in anul 2010, urmand ca fondurile sa fie alocate din fondul de rezerva la dispozitia Guvernului.

Directorul Serviciului Roman de Informatii, George Cristian Maior, a prezentat un document cu concluziile activitatii desfasurate de institutie in domeniul protectiei informatiilor clasificate. Documentul contine o serie de propuneri de remediere a vulnerabilitatilor constatate la nivelul institutiilor publice care opereaza cu informatii clasificate. In acest context, CSAT a decis ca institutiile cu responsabilitati in domeniul informatiilor clasificate sa definitiveze si sa prezinte propuneri de completare a cadrului legislativ existent.

De asemenea, in cadrul sedintei a fost aprobat Raportul de activitate al CSAT pe anul 2009, urmand ca acesta sa fie trimis Parlamentului Romaniei.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică