Secţiuni » Comunicare profesională
Comunicare profesionalăComunicate profesioniştiEvenimente programateEvenimente recenteOportunităti de carieră

Proiect CSDE in Seria Consultari Europene: „Functionarea Statutului de Societate Europeana”
24.03.2010 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicare profesională
JURIDICE - In Law We Trust

Centrul de Studii de Drept European din cadrul Institutului de Cercetări Juridice al Academiei Romane organizează o selecţie de CV-uri pentru realizarea unui punct de vedere documentat în acest sens. Vor fi selectate persoane care vor realiza cercetarea şi punctul de vedere, concretizate într-un document care va fi publicat ulterior. Va fi organizată o dezbatere pe tema de referinţă şi este posibil ca documentul să fie trimis Comisiei.

Denumirea proiectului: “Funcţionarea statutului de societate europeană (SE)” (CSDE-SCE-8)

„În temeiul regulamentului SE, la cinci ani de la intrarea lui în vigoare Comisia trebuie să prezinte un raport privind aplicarea acestuia în practică şi să propună modificarea lui acolo unde este cazul. Pentru a asigura o bază solidă raportului, Comisia a lansat un studiu extern în luna decembrie a anului 2008, cu privire la care se aşteaptă acum opiniile părţilor interesate. Răspunsurile vor fi luate în considerare în viitorul raport al Comisiei referitor la SE, care va fi completat cu o conferinţă la nivel înalt ce va avea loc pe 26 mai 2010.

Consultarea urmăreşte să testeze concluziile studiului extern şi să furnizeze Comisiei informaţii referitoare la aspecte relevante pentru evaluarea SE. Întrebările se referă la: aspectele pozitive şi negative legate de crearea unei SE, principalele tendinte în privinţa repartizării SE în statele membre UE/SEE, problemele concrete de care s-au lovit societăţile în timpul înfiinţării sau funcţionării unei SE, şi posibila îmbunătăţire a cadrului legislativ actual.” (Comisia Europeană)

Proiectul consta in formularea de răspunsuri fundamentate la întrebările Comisiei.

Detalii:

http://ec.europa.eu/internal_market/company/se/index_en.htm

Persoanele interesate pot trimite un CV, în format european, la adresa mihai.sandru@csde.ro până la data de 8 aprilie 2010. Vor fi contactaţi doar candidaţii selectaţi.

Sunt de asemenea invitaţi să trimită un CV şi cei fi interesaţi să participe la elaborarea unor studii viitoare, cu precizarea domeniilor de interes. Aceste candidaturi vor servi la actualizarea bazei de date a CSDE.

Cercetarea trebuie definitivată, iar punctul de vedere redactat până la data de 20 mai 2010.

Partener: Societatea de Ştiinţe Juridice.

Proiectul este sustinut de catre Wolters Kluwer.

Informatii generale:

http://europa.eu/rapid/pressReleasesAction.do?reference=IP/10/338&format=HTML&aged=0&language=RO&guiLanguage=en

Studiu privind funcţionarea Statutului de Societate Europeană (2009)

http://ec.europa.eu/internal_market/consultations/docs/2010/se/study_SE_9122009_en.pdf

Anexele studiului

http://ec.europa.eu/internal_market/consultations/docs/2010/se/appendix1_9122009_en.doc

http://ec.europa.eu/internal_market/consultations/docs/2010/se/appendix2_2122009_en.pdf

http://ec.europa.eu/internal_market/consultations/docs/2010/se/appendix_2_factsheets_2122009_en.xls

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti