Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Infractiuni de mica coruptie in primul trimestru al anului 2010


25 martie 2010 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Flux informații

Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a facut publice rezultatele activitatii desfasurate de procurori, in primul trimestru al anului 2010, privitoare la infractiuni de „mica coruptie”, finalizate prin acte de sesizare a instantelor de judecata.

Potrivit unui comunicat al MP, ”procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Galati au dispus, prin rechizitoriu, la data de 12.01.2010, trimiterea in judecata a inculpatului OSHEKMASHVILI LEVAN, sub aspectul savarsirii infractiunii de dare de mita.

Ca urmare a probatoriului administrat in cursul urmaririi penale a reiesit faptul ca, la data de 03.09.2009, inculpatul Oshekmashvili Levan a oferit si dat suma de 70 euro unui lucrator de politie frontiera, pentru ca acesta sa nu-si indeplineasca in mod corespunzator atributiile de serviciu, in sensul de a nu lua masurile de sanctionare a sa, ca urmare a faptului ca circula cu un autoturism pentru care asigurarea internationala (cartea verde) era expirata.

Inculpatul a fost surprins de camerele de supraveghere din biroul in care agentul de politie intocmea documentatia, in timp ce a scos din buzunar suma de 70 de euro pe care a insistat ca politistul de frontiera sa o primeasca, iar in urma refuzului acestuia a asezat-o sub documentele de pe biroul agentului de politie.

Dosarul a fost inaintat, spre competenta solutionare, Tribunalului Galati.

Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Caras – Severin au dispus, la data de 05.02.2010, prin rechizitoriu trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a inculpatului TELESCU MIRCEA MARIUS sub aspectul savarsirii infractiunii de luare de mita.

Din probele administrate pe parcursul urmaririi penale a reiesit faptul ca inculpatul, in calitate de manager si ordonator de credite la Spitalul Moldova Noua, a pretins si primit de la reprezentantii unei firme, suma de 4000 RON, in schimbul incuviintarii achitarii unor datorii pe care spitalul le avea fata de aceasta firma.

Organele de urmarire penala au organizat, la data de 29.12.2009, un flagrant, ocazie cu care in autoturismul inculpatului a fost gasita suma de 4000 RON, pe care tocmai o primise de la martora-denuntatoare P.L.

Dosarul a fost inaintat, spre competenta solutionare, Tribunalului Caras-Severin.

Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti au dispus, la data de 01.03.2010, prin rechizitoriu, trimiterea in judecata in stare de arest preventiv a inculpatului ENE MARIAN, sub aspectul savarsirii infractiunilor de trafic de influenta si luare de mita.

Din probatoriul administrat in cauza in cursul urmaririi penale a rezultat ca, inculpatul lasand sa se creada ca are influenta asupra unui angajat al Institutului de Medicina Legala, i-a pretins martorului-denuntator C.I. suma de 2000 de euro, asigurandu-l pe acesta ca intreaga suma i-o va remite acelui functionar pentru a-l determina sa solutioneze favorabil cererea de recalculare a alcoolemiei martorului-denuntator.

Totodata, s-a mai retinut faptul ca inculpatul, printr-o cerere anterioara i-a mai pretins martorului-denuntator suma de 500 de euro, in schimbul solutionarii favorabile a dosarului avand ca obiect infractiunea de conducere sub influenta bauturilor alcoolice savarsita de catre denuntator, dosar aflat in instrumentarea inculpatului.

Ca urmare a organizarii, la data de 07.02.2010, a unei actiuni de prindere in flagrant a inculpatului, in autoturismul condus de acesta (in buzunarul portierei din partea stanga), organele de urmarire penala au gasit suma de 2500 de euro, care-i fusese remisa de denuntator.

Dosarul a fost inaintat, spre competenta solutionare, Tribunalului Bucuresti.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică