Carti si reviste noi de la editura C.H.BECK
26 martie 2010 | Loredana PELMUSI
Stimaţi utilizatori ai Juridice.ro, vă prezentăm cele mai noi apariţii editoriale ale C.H. BECK din perioada 18-25 martie 2010:
Apărarea independenţei, imparţialităţii şi reputaţiei profesionale ale judecătorilor şi procurorilor. Hotărâri ale Plenului CSM 2006-2009
Consiliul Superior al Magistraturii
Lucrarea îşi propune prezentarea practicii Consiliului Superior al Magistraturii în realizarea rolului constituţional de garant al independenţei justiţiei, concretizată în hotărârile adoptate de Plen în materia apărării independenţei, imparţialităţii şi reputaţiei profesionale ale judecătorilor şi procurorilor, în perioada 2006-2009.Această culegere de hotărâri se adresează atât judecătorilor şi procurorilor, cât şi celorlalţi participanţi la înfăptuirea actului de justiţie.
Dat fiind că cele mai multe hotărâri pronunţate de Plenul Consiliului Superior al Magistraturii au avut ca obiect situaţii în care independenţa, imparţialitatea sau reputaţia profesională ale judecătorilor şi procurorilor au fost afectate prin articole de presă, în egală măsură, lucrarea poate constitui o sursă de informaţii şi pentru jurnalişti.
* * *
Fiscalitate. De la lege la practică. Ediţia 7
Şerbănescu Cosmin, Ţâţu Lucian, Ştefan D., Cataramă D., Nica Adrian, Miricescu Emilian
Cum se interpretează legislaţia fiscală, cum se determină şi când se virează statului impozitele datorate, ce fel de declaraţii trebuie completate şi când trebuie acestea depuse la organele fiscale?Pentru a răspunde acestor întrebări şi pentru a face fiscalitatea cât mai accesibilă tuturor categoriilor de persoane fizice sau juridice, dar şi studenţilor, au fost abordate mai întâi aspectele generale şi calendarul obligaţiilor fiscale, urmând ca apoi să fie prezentate, într-o manieră în acelaşi timp accesibilă şi completă, impozitele, taxele şi contribuţiile reglementate de sistemul fiscal din România, precum şi procedura de realizare a controlului fiscal.
Cartea are un pronunţat caracter practic, prezentând, pe lângă reglementările fiscale legale, interpretări ale unor paragrafe legislative şi exemple privind modul de calcul al impozitelor.
* * *
Şedinţa de judecată în procesul civil
Corneliu Popescu
Lucrarea este prima monografie de acest fel, consacrată şedinţei de judecată în procesul civil, iar utilitatea ei teoretică şi practică este evidentă. Principala calitate a acesteia o constituie bogăţia de informaţii şi soluţii pe care o aduce, autorul examinând cu atenţie legislaţia în materie, doctrina şi, atunci când a fost cazul, jurisprudenţa instanţelor române.Substanţa lucrării este întărită şi de faptul că autorul a analizat şi aspecte mai puţin cercetate în lucrările de procedură civilă, cum ar fi repartizarea dosarului constituit, traseul dosarului anterior şedinţei de judecată, profilul psihologic al judecătorului, aptitudinile de comunicare ale judecătorului în şedinţa de judecată, corelaţia dintre incidentele procedurale, excepţiile şi sancţiunile procesuale care pot influenţa cursul normal al şedinţei de judecată, traseul dosarului după încheierea şedinţei de judecată.
Autorul nu s-a mulţumit să examineze legislaţia în vigoare, soluţiile actuale din doctrină şi jurisprudenţă, ci a cercetat şi soluţiile Proiectului Codului de procedură civilă, exprimându-şi, atunci când a fost cazul, propriul punct de vedere.
Lucrarea este rezultatul nu numai al unei munci de cercetare atente, ci şi a experienţei practice a autorului, aceea de judecător şi, în prezent, Preşedinte al Tribunalului Mehedinţi.
Prof. univ. dr. Viorel Mihai Ciobanu
* * *
Excepţia de neconstituţionalitate. Ediţia 2
Bianca Selejan-Guţan
Volumul de faţă radiografiază excepţia de neconstituţionalitate – mijloc clasic de control concret al constituţionalităţii legilor prevăzut de Constituţia României.Autoarea oferă atât o perspectivă teoretică, istorică şi comparată a excepţiei de neconstituţionalitate, precum şi o analiză a prevederilor actuale, constituţionale şi legale, fiind fundamentată, firesc, pe jurisprudenţa actualizată a Curţii Constituţionale a României. Prin complexitatea sa – îmbinarea analizei teoretice cu aspectele practice – lucrarea poate fi utilă atât doctrinarilor, doctoranzilor, studenţilor, cât şi practicienilor sau celor interesaţi de mecanismul de funcţionare a excepţiei de neconstituţionalitate.
* * *
În această lună, Curierul fiscal sărbătoreşte apariţia celui de-al 50-lea număr!
47, 48, 49 şi, în sfârşit, 50! Nu e o numărare a unor trepte ce trebuie urcate, chiar dacă putem spune că nu a fost foarte uşor. Nu reprezintă nici etajele unui zgârie nori, chiar dacă de la primul pas urmărim să tot urcăm. Nici numerele unor tramvaie, chiar dacă am încercat să nu deraiem de pe liniile calităţii. E … numărul 50 al Revistei Curierul fiscal!
Se împlinesc 50 de luni de când intrăm în casele oamenilor, îi ajutăm în meseria lor, aducem prin articolele publicate lumină asupra fiscalităţii. 50 de luni de muncă, 50 de luni de inspiraţie, 50 de luni de speranţe, 50 de luni de confirmări, 50 de sticle de şampanie, 50 de luni care ne obligă să mergem mai departe. 50 de luni şi de când, lună de lună, cititorii aşteaptă cu nerăbdare apariţia revistei (sau cel puţin aşa ne place să credem).
Privind în urmă, parcă a trecut o veşnicie de la apariţia primului număr. Şedinţă de redacţie: ce articole am primit? ce articole vom publica în primul număr? cum vom atrage colaboratori? şi, mai ales, cum vom face să fim utili şi apreciaţi de cititori? Apoi, număr de număr, istoria se repeta, dar de fiecare dată puţin altfel: articolele parcă curgeau de la sine, revista creştea şi în informaţie şi în calitate, am iniţiat o pagină a colaboratorilor permanenţi care devine neîncăpătoare şi colaborările noi încă mai vin, mândrindu-ne să avem ca parteneri lună de lună cele mai pertinente voci din domeniul fiscalităţii, cititorii au început să ne îndrăgească şi să ne aprecieze.
Privind înainte, vor urma alte şi alte luni de luptă cu fiscalitatea (armistiţiul credem că nu e posibil). Însă oricât de greu va fi, vom merge înainte. Bucuria apariţiei unui nou număr nu se poate compara decât, poate, cu bucuria apariţiei numărului anterior. Totuşi, la fel ca pentru orice primă reuşită într-un domeniu, primul număr al revistei va rămâne ceva aparte. Este … geneza. Este punctul de plecare, fără de care nu poţi ajunge la 50 de numere şi apoi la mai multe.
Nu putem să nu vă mulţumim tuturor pentru sprijinul pe care ni l-aţi acordat în aceşti 4 ani (autori, cititori, editură). Fără voi am fi fost doar o revistă oarecare. Împreună suntem CURIERUL FISCAL! Şi chiar dacă a trecut timpul, noi am rămas la fel de exacţi, de riguroşi, păstrându-ne deviza „Noi dăm ora exactă în fiscalitate!”.
Redacţia
* * *
Cum să obţii cu succes întâlniri prin telefon
Michael Baudier
În prezent, pentru a contacta cu succes prin telefon, bunăvoinţa nu mai este suficientă: numai cei mai buni se impun în faţa interlocutorilor care, şi ei, cunosc principiile prospectării telefonice. Pentru a reuşi, de acum înainte trebuie să dobândeşti o tehnică cu adevărat abilă.
Tocmai acest lucru îţi este propus de către ghidul de faţă, axat pe obţinerea de întâlniri profesionale prin telefon.
Aici sunt elucidate toate etapele demersului „business to business”:
– cum să treceţi de bariera centralei;
– cum să conduceţi întâlnirea şi să combateţi obiecţiile;
– cum să obţineţi întâlnirea dorită.
Concepută ca un instrument practic, cartea conţine în plus:
– o analiză a întrebărilor/răspunsurilor celor mai eficiente;
– numeroase exemple comentate şi un test corectat.
Indispensabilă atât începătorilor, cât şi celor care caută să se perfecţioneze, această carte reprezintă ghidul complet pentru reuşita prospectării telefonice.
* * *
Vă dorim lectură plăcută!
Loredana Pelmusi, C.H.BECK
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro