Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

CSM. Minuta Comisiei Juridice din 16 martie 2010
26.03.2010 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

CSM a dat publicitatii minuta intalnirii Comisiei Juridice din 16 martie 2010.

Coordonatorul acestei comisii este jud. dr. Dan Lupascu.

Minuta  întâlnirii  Comisiei juridice din data de 16.03.2010, ora 12.00

COORDONATOR:

–  JUDECĂTOR dr. Dan Lupaşcu

MEMBRI  AI CONSILIULUI SUPERIOR AL MAGISTRATURII

– Judecător Lidia Bărbulescu

APARATUL PROPRIU:

– JUDECĂTOR CONSTANTIN NICOLAE – DIRECTOR AL DIRECŢIEI LEGISLAŢIE, DOCUMENTARE ŞI CONTENCIOS

– Consilier juridic Andreea Irinciuc – DIRECŢIA LEGISLAŢIE, DOCUMENTARE ŞI CONTENCIOS

– Judecător Monica Istrate – direcţia resurse umane şi organizare

INVITAŢI:

– judecător Ioana Bogdan – consilier al procurorului şef al direcţieI naţionale anticorupţie

– PROCUROR MIHAI HONDOR – PARCHETUL DE PE LÂNGĂ ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE

SECRETARIAT

– Aurora Şoalcă, consilier, DLDC

NR.CRT NUMĂR LUCRARE OBIECTUL LUCRĂRII SOLUŢIA  COMISIEI JURIDICE
1 918/1154/2010/DLDC Punct de vedere al DLDC referitor la solicitarea Tribunalului Bucureşti cu privire la cererile de repunere pe rol şi de exercitare a căilor de atac trimise în format electronic, prin e-mail Comisia juridică a apreciat că se impune consultarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi curţilor de apel cu privire la transmiterea cererilor adresate instanţelor judecătoreşti prin intermediul e-mail-ului.
2 5812/1154/

2009/DLDC

Punct de vedere al DLDC privind sesizarea Asociaţiei Sportive a Procurorilor Comisia juridică a apreciat că se impune completarea lucrării, urmând a se avea în vedere şi faptul că Asociaţiei Sportive a Procurorilor i-a fost acordată personalitate juridică prin hotărâre judecătorească, situaţie în care statutul acesteia – inclusiv în privinţa sponsorizărilor ca modalitate de asigurare a resurselor materiale – a fost examinat de instanţă.
3 5137/1154/

2010/DLDC

Punct de vedere al DLDC referitor la solicitarea de eliberare de copii de pe acte din dosarele penale, solicitare formulată de o persoană aflată în stare de detenţie Comisia juridică a decis conexarea prezentului punct de vedere cu punctul de vedere aflat la numărul 8 din ordinea de zi şi a decis transmiterea lucrării la Plen, cu următoarele propuneri:

–         sesizarea Ministerului Justiţiei pentru a aprecia asupra completării dispoziţiilor Legii nr. 146/1997, în sensul prevederii unei ipoteze care să vizeze eliberarea de copii simple;

–         sesizarea Ministerului Justiţiei pentru a analiza dacă cererile de eliberare de copii din dosare pot fi circumscrise procedurii asistenţei judiciare în ipoteza în care partea nu poate achita costurile acestei operaţiuni (fie din cauza unei situaţii speciale în care se află partea – ex: în stare de deţinere – fie din alte cauze – ex.:numărul foarte mare de file al dosarului);

–         revenirea asupra soluţiei adoptate de Plen la data de 25. 06.2009, apreciindu-se că pot fi încadrate la art. 3 lit. ţ) din Legea nr. 146/1997 privind taxele judiciare de timbru, cu modificările şi completările ulterioare, numai copiile eliberate în condiţiile art. 128 alin. (7) din Regulamentul de ordine interioară al instanţelor judecătoreşti, respectiv numai copiile certificate pentru conformitate, iar nu şi copiile simple.

4 32540/1154/

2009/DLDC

Nota în completarea punctului de vedere al DLDC privind solicitarea Tribunalului Bacău referitoare la reglementarea situaţiei grefierului-şef şi grefierului delegat cu corpuri delicte Comisia juridică a decis transmiterea lucrării le Plen, apreciind – în sensul celor comunicate şi de Curtea de Conturi – că grefierul care gestionează corpuri delicte şi valori este un “gestionar asimilat”, fără a exista însă obligaţia de constituire a unei garanţii.
5 3801/1154/

2010/DLDC-DRUO

Notă comună DLDC- DRUO cu privire la solicitarea Şcolii Naţionale de Grefieri de numire a unui grefier în funcţia de personal de instruire-grefier în cadrul acestei instituţii Comisia juridică şi-a însuşit nota DLDC – DRUO, luând act că Şcoala Naţională de Grefieri va formula o propunere de modificare a Legii nr. 567/2004 privind statutul personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea, cu modificările şi completările ulterioare. Cu aceste precizări, comisia a decis transmiterea unui răspuns Şcolii Naţionale de Grefieri.
6 4279/1154/

2010/DLDC

Punct de vedere referitor la solicitarea Asociaţiei „Forumul judecătorilor din România” Comisia juridică a decis să se solicite un punct de vedere asupra aspectelor sesizate prin adresa Asociaţiei „Forumului judecătorilor din România” Direcţiei legislaţie, studii, documentare şi informatică juridică din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
7 37537/1154/

2009/DLDC

Punct de vedere al DLDC referitor la solicitarea Curţii de Apel Piteşti adresată Consiliului Superior al Magistraturii de a stabili modalitatea de interpretare a unor dispoziţii din Regulamentul de ordine interioară a instanţelor judecătoreşti Comisia juridică a apreciat că atribuţiile colegiului de conducere ale instanţei sunt doar cele prevăzute limitativ de art. 22 alin. (2) din Regulamentul de ordine interioară al instanţelor judecătoreşti şi că celelalte probleme vizând organizarea şi buna funcţionare a instanţelor sunt atributul preşedinţilor şi, respectiv, vicepreşedinţilor, în temeiul art. 46 din Legea nr. 304/2004, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. Cu aceste precizări, Comisia a decis transmiterea lucrării la Plen.
8 8249/1154/

2009/DLDC

Punct de vedere al DLDC referitor la solicitarea Curţii de Apel Galaţi cu privire la aplicarea dispoziţiilor art. 128 alin. (7) din Regulamentul de ordine interioară a instanţelor judecătoreşti în cazul eliberării copiilor de pe acte din dosar A se vedea soluţia de la punctul 3.
9 36472/1154/

2008/DLDC

Nota DLDC  referitoare la normele speciale ce  urmează a fi propuse pentru completarea Hotărârii Guvernului nr. 355/2007 Comisia juridică a decis completarea lucrării, sens în care vor fi avute în vedere şi aspectele relevate de raportul întocmit de psihologul din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, în funcţie de care va fi analizată posibilitatea formulării unor propuneri concrete de modificare a Legii nr. 319/2006 şi a Hotărârii de Guvern nr. 355/2007.
10 3024/1154/2010/DLDC Nota DLDC referitoare la răspunsul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, transmis doamnei judecător Florica Bejinaru, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, cu privire la proiectul de Lege privind sistemul unitar de pensii publice Comisia juridică a luat act de materialul prezentat şi a decis transmiterea lucrării la Plen, spre informare.
11 2053/1154/

2010/DLDC

Punct de vedere al DLDC referitor la proiectul de Lege privind sistemul unitar de pensii publice Comisia juridică a luat act de punctul de vedere referitor la proiectul de Lege privind sistemul unitar de pensii publice şi decis transmiterea lucrării la Plen.
12 6649/1154/

2010/DLDC

Situaţia sesizărilor adresate Ministerului Justiţiei de către Consiliului Superior al Magistraturii cu privire la necesitatea iniţierii sau modificării unor acte normative Comisia juridică a luat act de materialul prezentat şi a decis transmiterea lucrării la Plen, cu propunerea de sesizare a ministrului justiţiei.
Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti