Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

ICCJ raspunde EvZ
26.03.2010 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Comunicat ICCJ: „Referitor la articolul apărut în cotidianul « Evenimentul Zilei » de sâmbătă 20 martie 2010 intitulat «Ultimul PSD-ist pe rol – Năstase rămâne la Curtea Supremă cu Mătuşa», Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie face următoarele precizări:

Dintr-o regretabilă eroare în conţinutul articolului de presă s-a făcut referire la un complet format din domnii judecători Gheorghe Florea, Ştefan Pistol şi Ana Maria Dascălu, ca fiind completul care a suspendat procesul şi a trimis dosarul la Curtea Constituţională, când în realitate un alt complet a fost cel care a dispus în acest sens.

Eroarea s-a datorat faptului că în ziua de 02 martie 2010 când a avut loc şedinţa de judecată a completului nr. 2 compus într-adevăr din judecătorii Gheorghe Florea, Ştefan Pistol şi Ana Maria Dascălu, s-au mai aflat pe rolul Secţiei Penale a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi alte dosare penale de fond, repartizate aleatoriu spre soluţionare unui complet format din alţi judecători, printre dosarele respective aflându-se şi cel la care se referă autorul articolului.

Ca urmare Înalta Curte consideră necesar a se face cuvenita rectificare pentru ca opinia publică să fie corect informată, avându-se în vedere şi principiul repartiţiei aleatorii a cauzelor deduse judecăţii, potrivit căruia dosarul la care se face referire în articolul de presă a fost repartizat spre soluţionare unui alt complet format din judecătorii Luminiţa Zglimbea, Mircea Aron şi Angela Dragne.

Înalta Curte mai precizează că potrivit art. 29 alin. 5 din Legea nr. 47/1992 instanţa învestită cu soluţionarea unei cereri de sesizare a Curţii Constituţionale este obligată să suspende judecarea cauzei şi să trimită dosarul la Curtea Constituţională pentru soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate invocată în faţa instanţei, în condiţiile în care se constată îndeplinite cerinţele impuse de art. 29 din Legea nr. 47/1992.

Precizările care fac obiectul prezentului comunicat au fost aduse la cunoştinţa autorului articolului publicat în cotidianul «Evenimentul Zilei» cu rugămintea de a fi făcute publice şi în paginile ziarului.

Purtător de cuvânt al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie
Judecător Cristina Mădălina Buta”

Secţiuni: Content | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO