Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro

ANI. Incompatibilitate consilier judetean – director coordonator adjunct ITM Iasi
29.03.2010 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Agentia Nationala de Integritate a constatat starea de incompatibilitate in care se afla Simona Adonicioaie, care in perioada 26 mai 2009 – 14 octombrie 2009 a detinut simultan functia de Consilier judetean in cadrul Consiliului Judetean al Municipiului Iasi si cea de Director coordonator adjunct in cadrul Inspectoratului Teritorial de Munca Iasi.

Potrivit unui comunicat ANI, ”Agentia a fost sesizata de catre Institutia Prefectului Judetului Iasi cu privire la posibila nerespectare de catre doamna ADONICIOAIE SIMONA a prevederilor legale ce reglementeza regimul juridic al incompatibilitatilor.

In urma verificarii prealabile, efectuate in temeiul Legii nr. 144/2007, republicata, au rezultat indicii temeinice referitoare la incalcarea de catre doamna ADONICIOAIE SIMONA a prevederilor legale privind regimul juridic al incompatibilitatilor.

Procedura de instiintare, asa cum este prevazuta de Legea nr. 144/2007, republicata, a fost indeplinita in data de 08.12.2009, doamna ADONICIOAIE SIMONA fiind informata despre declansarea procedurii de verificare a respectarii dispozitiilor legale privind respectarea regimului juridic al incompatibilitatilor, precum si cu privire la drepturile sale de a lua cunostinta de actele si lucrarile dosarului, de a fi asistata sau reprezentata de avocat si de a prezenta orice elemente justificative pe care le considera necesare.

In urma verificarilor efectuate si a analizarii informatiilor si documentelor transmise de institutiile competente, s-au constatat urmatoarele:

  • doamna ADONICIOAIE SIMONA detine, incepand cu data de 26.06.2008, functia de Consilier judetean in cadrul Consiliului Judetean al Municipiului Iasi;
  • doamna ADONICIOAIE SIMONA a exercitat, in perioada 26.05.2009-14.10.2009, functia de Director coordonator adjunct in cadrul Inspectoratului Teritorial de Munca Iasi.

Mentionam faptul ca doamna ADONICIOAIE SIMONA a ocupat functia de Director coordonator adjunct in cadrul Inspectoratului Teritorial de Munca Iasi in baza unui contract de management, care este asimilat contractului individual de munca.

Conform art. III, alin. (9) din Ordonanța de Urgenta nr. 37/22.04.2009, respectiv, art. IV, alin. (9) din Ordonanta de Urgenta nr. 105/6.10.2009, „Pe perioada executarii contractului de management, persoanele care ocupa functii dintre cele prevazute la alin. (3) li se aplica prevederile art. 70, 71, 79, 94-96 si 111-114 din cartea I, titlul IV din Legea nr. 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, cu modificarile si completarile ulterioare”, de unde rezulta faptul ca persoanelor care executa un contract de management in cadrul institutiilor publice le sunt opozabile prevederile cuprinse in Legea nr. 161/2003 ce privesc regimul juridic al incompatibilitatilor, conflictelor de interese, precum si celelalte norme si principii generale aplicabile functionarilor publici.

Avand in vedere cele de mai sus, s-a constatat faptul ca doamna ADONICIOAIE SIMONA nu a respectat obligatiile referitoare la regimul juridic al incompatibilitatilor, aceasta exercitand, in perioada 26.05.2009-14.10.2009, atat functia de Consilier judetean in cadrul Consiliului Judetean al Municipiului Iasi, cat si pe cea de Director coordonator adjunct in cadrul Inspectoratului Teritorial de Munca Iasi.

Potrivit prevederilor art. 49, alin. 3 din Legea nr. 144/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Integritate, republicata, „fapta persoanei cu privire la care s-a constatat starea de incompatibilitate constituie temei pentru eliberarea din functie sau, dupa caz, constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarilor aplicabile demnitatii, functiei sau activitatii respective”.

„In termen de 15 zile de la data comunicarii actului de constatare a conflictului de interese sau a starii de incompatibilitate, persoana verificata poate face contestatie”, conform prevederilor legale.

Activitatea de verificare a averii dobandite in perioada exercitarii mandatelor sau a indeplinirii functiilor ori demnitatilor publice, dupa caz, a conflictelor de interese si a incompatibilitatilor este supusa controlului judecatoresc.

Agentia Nationala de Integritate isi exercita atributiile cu respectarea principiilor legalitatii, impartialitatii, independentei, celeritatii, dreptului la aparare si bunei administrari.”

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.