Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene

Strategia nationala pentru egalitatea de sanse intre femei si barbati pentru perioada 2010-2012 a fost aprobata de Guvern
29.03.2010 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale a facut public faptul ca proiectul Agentiei Nationale pentru Egalitatea de Sanse intre femei si barbati (ANES) a fost aprobat de Guvern.

Potrivit unui comunicat al MMFPS, ”aprobarea in sedinta de Guvern din 24.03.2010 a Proiectului de Hotarare de Guvern cu privire la Strategia Nationala Pentru Egalitatea de Sanse intre femei si barbati pentru perioada 2010-2012 si Planul General de Actiuni.

Strategia nationala in domeniul egalitatii de sanse intre femei si barbati pentru perioada 2010-2012 isi propune sa raspunda prin masuri si activitati concrete situatiilor problematice care au fost identificate de-a lungul timpului pe anumite arii de interventie specifice, precum educatia, piata muncii, viata sociala, roluri si stereotipuri de gen, participarea la procesul de luare a deciziilor.

Activitatile prevazute in Planul General de Actiuni au ca grup tinta femeile aflate in situatie sau risc de marginalizare, reprezentantii organizatiilor sindicale si ai organizatiilor patronale, angajati si angajatori, elevi si studenti, educatori, profesori si reprezentanti mass-media.

Masurile pe care ANES impreuna cu institutiile partenere le vor implementa vor viza reducerea inegalitatilor de gen in toate aspectele vietii publice, eliminarea stereotipurilor de gen din educatie si mass-media, incurajarea ocuparii si participarea echilibrata a femeilor si barbatilor la procesul decizional.”

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti