Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

MP. Cazuri de mica coruptie in primul semestru al anului 2010


29 martie 2010 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Ministerul Public a anuntat o noua serie de cazuri de mica coruptie aflate in atentia procurorilor in primul semestru al anului 2010 si finalizate prin acte de sesizare a instantelor de judecata.

Potrivit unui comunicat al MP, ”procurori ai Parchetului de pe langa Tribunalul Vaslui au dispus, prin rechizitoriu, la data de 05.01.2010, trimiterea in judecata a inculpatului FANACHE MIHAI, sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de influenta.

Ca urmare a probatoriul administrat in cauza in cursul urmaririi penale, a reiesit faptul ca inculpatul a pretins si primit suma de 200 de euro de la partea vatamata P.C. (cu care se cunostea din copilarie), pretinzand ca are influenta asupra unui ofiter de politie care o poate ajuta la obtinerea permisului de conducere. In intervalul 2007-2008, inculpatul a asigurat-o pe partea vatamata ca este programata sa sustina examenul pentru obtinerea permisului de conducere, insa nu este necesar sa se prezinte la examen, intrucat este totul aranjat pentru a intra in posesia permisului.

Totodata, pentru a-i intari convingerea partii vatamate ca va obtine permisul de conducere, inculpatul i-a inmanat acesteia un inscris olograf, din care rezulta ca aceasta urma sa se prezinte ulterior la examen, fara, insa, ca partea vatamata sa mai fie chemata la vreun examen.

Dosarul a fost inaintat, spre competenta solutionare, Tribunalului Vaslui.

Procurori ai Parchetului de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud au dispus, prin rechizitoriu, la data de 06.01.2010, trimiterea in judecata a inculpatului MIHALY ZOLTAN, sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de influenta (2 acte materiale).

Din probele administrate in cursul urmaririi penale a rezultat ca, in perioada martie 2008-februarie 2009, inculpatul a primit in mod repetat sume de bani, in baza aceleiasi rezolutii infractionale de la denuntatorii B.S.M si Z.T, lasand sa se creada ca are influenta asupra unui functionar de la Serviciul Permise (Serviciul Public Comunitar, Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor) pentru a-l determina sa le elibereze „mai usor” permise de conducere denuntatorilor.

Astfel, desi nu avea nicio cunostinta la serviciul public mentionat, inculpatul a pretins si primit in mai multe transe de la cei doi denuntatori sume de bani in valoare de 2450 euro si respectiv, 1750 lei.

Dosarul a fost inaintat, spre competenta solutionare, Tribunalului Bistrita-Nasaud.

Procurori ai Parchetului de pe langa Tribunalul Mehedinti au dispus, la data de 04.02.2010, prin rechizitoriu trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a inculpatilor MARIN MIHAI-CLAUDIU si CIOBANU RADU GEORGE, sub aspectul savarsirii infractiunii de dare de mita.

Din probatoriul administrat in cauza in cursul urmaririi penale a reiesit faptul ca, la data de 12.01.2010 (cu ocazia unei actiuni de control a Inspectoratului de Politie Judeteana Mehedinti, avand ca obiectiv identificarea persoanelor care comercializeaza produse accizabile fara documente de provenienta sau marfuri contrafacute), inculpatii au fost depistati la volanul unor autoturisme, in localitatea Obarsia Closani, in timp ce transportau marfuri de natura celor pentru  care se organizase filtrul. Aceste marfuri erau ascunse dupa un paravan montat in spatele scaunelor din fata, iar la solicitarea politistilor de a deschide usile din spate sau portbagajul autoturismelor, inculpatii au refuzat, situatie in care acestia au fost invitati la sediul postului de politie din localitate, pentru a fi  sanctionati contraventional si a da lamuriri cu privire la marfurile transportate.

De la momentul depistarii inculpatilor si pana la cel al realizarii flagrantului (in cursul aceleiasi zile), cei doi inculpati au promis si oferit, in mai multe randuri, o suma mare de bani (11.000 lei si 2356 euro), in ciuda refuzului echipajului de politie, pentru ca in schimbul banilor, politistii sa nu-i mai sanctioneze, iar marfurile transportate sa nu mai fie verificate.

Dosarul a fost inaintat, spre competenta solutionare, Tribunalului Mehedinti.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii