« Selected
Flux noutăţi
AnunţuriSistemul judiciarUNBR BarouriNotariatExecutoriUniversitariaInternaţionalJURIDICE.ro

ANI. Decizie definitiva incompatibilitate consilier local Iasi – Director coordonator in cadrul Comisariatului Regional Pentru Protectia Consumatorilor Iasi
30.03.2010 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Agentia Nationala de Integritate a dat publicitatii, luni, 29 martie 2010, ca actul de constatare a starii de incompatibilitate a domnului Radu Florin Negrescu, Consilier local al Municipiului Iasi, emis la data de 24 noiembrie 2009, a ramas definitiv.

Potrivit unui comunicat ANI, ”Curtea de Apel Iasi a comunicat faptul ca domnul NEGRESCU RADU FLORIN  nu a contestat, la instanta competenta de Contencios Administrativ si Fiscal, actul prin care Agentia Nationala de Integritate a constatat starea de incompatibilitate a domnului NEGRESCU RADU FLORIN.

„In termen de 15 zile de la data comunicarii actului de constatare a conflictului de interese sau a starii de incompatibilitate, persoana verificata poate face contestatie la curtea de apel, sectia de contencios administrativ si fiscal, in a carei circumscriptie locuieste”, potrivit art. 48, alin. (2) din actul normativ mentionat anterior.

Precizam ca, la data de 24.11.2009, Agentia Nationala de Integritate a constatat faptul ca domnul NEGRESCU RADU FLORIN se afla in stare de incompatibilitate incepand cu data de 09.06.2009, intrucat detine atat functia de Consilier local in cadrul Consiliului Local al Municipiului Iaşi, cat si functia de Director coordonator  in cadrul Comisariatului Regional Pentru Protectia Consumatorilor Iasi.

Conform prevederilor legale, „fapta persoanei cu privire la care s-a constatat starea de incompatibilitate constituie temei pentru eliberarea din functie sau, dupa caz, constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarii aplicabile demnitatii, functiei sau activitatii respective”.

Incompatibilitatile privind demnitatile publice si functiile publice sunt cele reglementate de Constitutie, de legea aplicabila autoritatii sau institutiei publice in care persoanele ce exercita o demnitate publica sau o functie publica isi desfasoara activitatea, precum si de dispozitiile Legii nr. 161/2003, cu modificarile si completarile ulterioare.

Actul de constatare ramas definitiv, prin care s-a constatat starea de incompatibilitate a domnului NEGRESCU RADU FLORIN,  Consilier local in cadrul Consiliului Local al Municipiului Iasi, se regaseste pe pagina de Internet a Agentiei (www.integritate.eu), la sectiunea „ACTE DE CONSTATARE”.”

 
Secţiuni: Content, Protecția consumatorilor | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD