« Selected
Flux noutăţi
AnunţuriSistemul judiciarUNBR BarouriNotariatExecutoriUniversitariaInternaţionalJURIDICE.ro

Hotararea UNBR ref. noile contributii de asigurari sociale ale avocatilor definitivi
30.03.2010 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust

Consiliul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania a dat publicitatii Hotararea nr. 722 din data de 20 martie 2010.

Potrivit unui comunicat al UNBR, ”in conformitate cu dispozitiilor art. 75 alin. (2) din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr.113 din 6 martie 2001 astfel cum a fost modificata prin Legea nr. 255/2004 privind modificarea si completarea Legii nr.51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr.559 din 23 iunie 2004, (denumita in continuare Lege) si art. 307 – 308 din Statutul profesiei de avocat, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 45 din 13 ianuarie 2005 astfel cum a fost modificat prin Hotararea nr. 10 din 29 iunie 2007 a Congresului avocatilor, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 511 din 31 iulie 2007, ale art. 3 din O.U.G. nr. 221/24 noiembrie 2000 privind pensiile si alte drepturi de asigurari sociale ale avocatilor, publicata on Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 610/28 noiembrie 2000, aprobata prin Legea nr. 452/18 iulie 2000, publicata on Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 413/25 iulie 2001, ale art. 22 raportat la art. 25 din Statutul Casei de Asigurari a Avocatilor (in continuare C.A.A.) aprobat in sedinta Consiliului Uniunii Avocatilor din Romania din mai 2001, astfel cum a fost modificat si completat, – avand in vedere propunerea facuta de Consiliul de Administratie al C.A.A., Consiliul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania adopta prezenta HOTARARE:

Art. 1 – Incepand cu data de 01 aprilie 2010 contributia individuala obligatorie a tuturor avocatilor cu drept de exercitiu al profesiei la sistemul C.A.A. este de 10% din venitul brut din profesie realizat de avocat, dar nu mai putin de suma reprezentand cota minima obligatorie si nici mai mult de suma reprezentand cota maxima de contributie obligatorie

Art. 2 – Suma reprezentand cota individuala minima obligatorie este:

  • 80 lei RON pentru avocatii stagiari
  • 230 lei RON pentru avocatii definitivi.

Art. 3 – Cota maxima de contributie obligatorie este 1.150 lei RON, atat pentru avocatii stagiari cat si pentru cei definitivi.

Art. 4 – Cotele prevazute la art. 1, 2 si 3 din prezenta Hotarare se aplica pentru veniturile realizate din onorariile de avocat incepand cu data de 01 aprilie 2010.

Art. 5 – Consiliul C.A.A., filialele C.A.A. si Barourile vor lua masuri pentru aducerea la indeplinire a prezentei decizii.

Art. 6 – Prezenta hotarare se comunica C.A.A. si Barourilor prin posta electronica si se publica pe website-ul www.unbr.ro.

Barourile vor asigura publicitatea hotararii pe raza teritoriala de competenta.

P R E S E D I N T E ,

Av. dr. Gheorghe FLOREA”

A se vedea si Noile contributii de asigurari sociale pentru avocatii defintivi

 
Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD