Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Trimiteri in judecata pentru mica coruptie


1 aprilie 2010 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Ministerul Public a prezentat rezultatele activitatii desfasurate de procurori in primul semestru al anului 2010, cu privire la infractiuni de mica coruptie, actiuni finalizate prin acte de sesizare a instantelor de judecata.

Potrivit unui comunicat al MP, ”procurori ai Parchetului de pe langa Tribunalul Mehedinti au dispus, la data de 05.02.2010, prin rechizitoriu, trimiterea in judecata a inculpatului DINCA ION MIHAI, sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de influenta.

Din probatoriul administrat in cauza in cursul urmaririi penale a reiesit faptul ca, in perioada iulie – septembrie 2009, inculpatul a pretins si primit suma de 3000 lei de la partea vatamata V.C.D., pe care a lasat-o sa creada ca are influenta asupra unor angajati din cadrul Serviciului de Protectie si Paza – Bucuresti, pentru a o angaja pe aceasta din urma in institutia mentionata.

Totodata, pentru a-i intari convingerea partii vatamate ca-i va obtine angajarea, inculpatul i-a solicitat acesteia copii de pe diplomele de studii, actele de identitate, poze si un tabel cu rudele de gradul I.

Dosarul a fost inaintat, spre competenta solutionare, Tribunalului Mehedinti.

Procurori ai Parchetului de pe langa Tribunalul Iasi, au dispus la data de 10.02.2010, prin rechizitoriu, trimiterea in judecata a inculpatului HOAMEA VIOREL, sub aspectul savarsirii infractiunii de dare de mita.

Din probele administrate in cursul urmaririi penale a rezultat faptul ca, inculpatul i-a promis denuntatorului U.R.M. (lucrator de politie cu atributii de efectuare a actelor de cercetare penala  la Postul de politie Braiesti) suma de 600 lei, in scopul efectuarii unui act contrar indatoririlor de serviciu intr-o cauza penala pe care o avea in instrumentare.

Astfel, inculpatul i-a solicitat denuntatorului ca in schimbul sumei de bani, fie sa arda dosarul, fie sa instrumenteze cauza de asa maniera incat sa conduca la o solutie de netrimitere in judecata a fiului inculpatului, care era cercetat in acea cauza sub aspectul savarsirii infractiunii de furt.

La data de 13.10.2009, ulterior formularii denuntului de catre U.R.M., inculpatul i-a oferit acestuia suma de 600 lei (pe care a  asezat-o pe biroul acestuia), pentru ca in schimb fiul inculpatului sa nu mai fie trimis in judecata.

Dosarul a fost inaintat, spre competenta solutionare, Tribunalului Iasi.

Procurori ai Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, au dispus, prin rechizitoriu, la data de 11.02.2010, trimiterea in judecata a inculpatului EREMIA NICOLAE, sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de influenta si a inculpatului NEGRESCU DRAGOS SILVIU, sub aspectul savarsirii infractiunii de complicitate la trafic de influenta.

Ca urmare a probatoriul administrat in cauza in cursul urmaririi penale, a reiesit faptul ca, in perioada mai – octombrie 2005, inculpatul Eremia Nicolae a pretins in mod repetat si a primit de la partea vatamata V.D. suma de 1400 euro, lasandu-l pe acesta din urma sa creada ca are influenta asupra unor organe de urmarire penala din cadrul Brigazii de Politie Rutiera a Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti si din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 3, precum si asupra unor functionari publici din cadrul Institutului National de Medicina Legala „Prof. Dr. Mina Minovici”, pentru ca acestia sa solutioneze favorabil cauza penala in care partea vatamata era cercetata sub aspectul savarsirii infractiunii de conducere a unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice. Inculpatul Eremia Nicolae a asigurat-o pe partea vatamata ca in schimbul sumei de bani va interveni pe langa autoritatile mentionate, pentru stabilirea unei alcoolemii inferioare celei pentru care aceasta era cercetata, astfel incat partea vatamata sa nu mai fie trasa la raspundere penala pentru fapta savarsita.

In realizarea activitatii infractionale, inculpatul Eremia Nicolae a fost ajutat si de inculpatul Negrescu Dragos Silviu, care nu numai ca i-a pus in legatura pe cei doi, dar a si participat la mai multe discutii si intalniri dintre acestia.

Dosarul a fost inaintat, spre competenta solutionare, Tribunalului Bucuresti.”

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Cont profesional
JURIDICE Comunicare

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro