Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

MMFPS. A fost lansat proiectul ”Prima evaluare intermediara POSDRU”


1 aprilie 2010 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Flux informații

Marti, 30 martie 2010, Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale a lansat proiectul „Prima evaluare intermediara POSDRU”, ocazie cu care a fost prezentat setul de masuri active aplicate de AM POSDRU in ultimele doua luni in vederea cresterii ratei de absorbtie a fondurilor europene si a simplificarii procedurilor de accesare.

Potrivit unui comunicat al MMFPS, ”rata scazuta de absorbtie si procedurile greoaie constatate de Comisia Europeana in urma auditului efectuat in ultimul trimestru al anului trecut au determinat expertii comisiei sa elaboreze un set de recomandari, transmis la inceputul lunii februarie printr-o scrisoare adresata Autoritarii de Audit din cadrul Curtii de Conturi a Romaniei.

De altfel, tocmai aceste deficiente au constituit motivul pentru care fostul director al AM POSDRU, Cristina Iova, a fost demisa din functie la inceputul anului 2010.

Comisia de audit a Comisiei Europene va reveni in Romania in luna aprilie a.c., pentru a evalua modul in care masurile aplicate in ultimele doua luni au respectat recomandarile facute. In acest interval, decontarile de la Comisia Europeana catre AM POSDRU au fost suspendate temporar, urmand a fi deblocate la finalizarea raportului comisiei de audit. Toate recomandarile facute de Comisia Europeana au fost deja respectate si implementate printr-un set de masuri active.

Faptul ca decontarile de la Comisia Europeana catre AM POSDRU au fost suspendate temporar nu aduce nici un fel de prejudiciu beneficiarilor proiectelor finantate din fonduri POSDRU. Platile catre acestia nu au fost si nu sunt suspendate. Ca dovada, in perioada februarie – martie a.c., 118 beneficiari au incasat suma totala de 23.206.693,81 RON, atat prefinantari, cat si rambursari. De asemenea, conform graficului de plati al autoritatii de management, beneficiarii vor primi in continuare sumele solicitate in cererile de rambursare si in cele de prefinantare.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică