Secţiuni » Arii de practică » Business » Transporturi
Transporturi
CărţiProfesionişti

CE. Inca doua companii aeriene interzise in UE


2 aprilie 2010 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Comisia Europeana a adoptat miercuri, 31 martie 2010, a treisprezecea actualizare a listei comunitare a transportatorilor aerieni interzisi in Uniunea Europeana, fiind incluse inca doua tari.  Organizatia Aviatiei Civile Internationale (OACI) a alcatuit o astfel de lista tinand cont de siguranta pe care o garanteaza companiile aeriene; astfel, pe langa toate companiile aeriene din Sudan si Filipine au mai fost incluse pe lista Air Koryo din Republica Populara Democrata Coreeana si TAAG din Angola, restrictionand in schimb activitatile companiei Iran Air.

Potrivit unui comunicat al Comisiei Europene, ”vicepresedintele Comisiei Europene, Siim Kallas, responsabil cu transporturile, a declarat: „Siguranta este pe primul plan. Suntem gata sa ajutam tarile care au nevoie sa-si dezvolte capacitatile tehnice si administrative pentru a asigura respectarea normelor necesare in aviatia civila, dar nu putem lasa sa zboare in UE companii aeriene care nu respecta toate normele de siguranta internationale.”

Prin aceasta actualizare, compania Air Koryo, titulara a unei licente emise in Republica Populara Democrata Coreeana si supusa unei interdictii de operare incepand din martie 2006, este autorizata sa reia activitatile in UE cu doua aeronave dotate cu echipamentul necesar pentru respectarea normelor internationale obligatorii si in urma supravegherii corespunzatoare a autoritatii competente. Restul flotei sale ramane supusa interdictiei de operare in UE.

Comisia recunoaste progresele inregistrate de transportatorul aerian TAAG Angola Airlines, autorizandu-l sa opereze in anumite conditii stricte, cu anumite aeronave, catre toate destinatiile din UE si nu doar catre Lisabona.

Autoritatea aeronautica civila din Angola este chemata sa intensifice supravegherea tuturor transportatorilor aerieni si sa continue recertificarea celorlalti transportatori angolezi care raman sub interdictie in UE.

Comisia interzice toate operatiunile transportatorilor aerieni sudanezi datorita performantelor slabe in materie de siguranta ale autoritatii aeronautice civile din aceasta tara care continua sa incalce standardele internationale in domeniul supravegherii. Comisia ia nota de eforturile recente ale autoritatilor competente de a reforma sistemul aeronautic civil din Filipine, de masurile luate pentru remedierea deficientelor de siguranta semnalate de Autoritatea Aeronautica Federala FAA din Statele Unite si de OACI, precum si de masurile luate de doi transportatori − Philippines Airlines si Cebu Airlines − pentru asigurarea sigurantei zborurilor. Comisia este gata sa ajute Filipinele la remedierea gravelor deficiente de siguranta. Avand in vedere serioasele probleme de siguranta identificate de OACI in ceea ce priveste autoritatile competente, Comisia cu suportul unanim al Comitetului pentru Siguranta Aeriana este obligata sa aplice principiul precautiei si sa impuna o interdictie de operare pentru toti transportatorii aerieni autorizati in Filipine. Comisia este gata sa sprijine autoritatile filipineze si sa efectueze o vizita in arhipelag.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii