Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Citeşte mai mult: Flux informații

Tribunalul Maramures. Doua persoane arestate preventiv pentru trafic de droguri de risc si introducerea în tara fara drept de droguri de risc

2 aprilie 2010 | JURIDICE.ro

Comunicat Tribunalul Maramures: „Aducem la cunoştinţa opiniei publice că prin încheierea penală nr.169  din data de 31.03.2010, pronunţată în dosarul nr.1855/100/2010 al Tribunalului Maramureş s-a dispus, la propunerea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Maramureş, arestarea preventivă pentru 29 de zile, începând cu data de 31 martie până la data de 28 aprilie 2010 inclusiv, a inculpaţilor Surduc Nicolae, în vârstă de 31 de ani, domiciliat în comuna Rona de Sus, cu antecedente penale, cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de trafic de droguri de risc,  prevăzute de art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, cu aplicarea art. 41 alin. 2 Cod penal şi Cvaşciuc Daniel, în vârstă de 27 de ani, domiciliat în comuna Rona de Sus, sat Coştiui, cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor de trafic de droguri de risc,  prevăzute de art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000, cu aplicarea art. 41 alin. 2 Cod penal  şi introducere în ţară fără drept, de droguri de risc, prevăzute de art. 3 alin. 1 din Legea nr. 143/2000, ambele cu aplicarea art. 33 lit. a Cod penal.

Pentru a dispune arestarea preventivă a inculpatului Surduc Nicolae, instanţa a reţinut că în cauză există indicii temeinice care să justifice presupunerea că acesta, în perioada noiembrie 2009-martie 2010, a procurat şi a deţinut la domiciliul său din comuna Rona de Sus, diferite cantităţi de droguri de risc (cannabis) pe care le-a oferit spre vânzare mai multor persoane pe raza judeţului Maramureş, fie pentru consumul propriu al acestora, fie pentru a le comercializa mai departe. La data de 25.11.2009 a vândut cantitatea de 8,0 g cannabis pentru preţul de 400 lei, la data de 09.12.2009 a vândut cantitatea de 6,5 g cannabis pentru suma de 300 lei, la data de 28.01.2010 a vândut 7 g de cannabis pentru suma de 300 lei , la data de 10.02.2010 a vândut 4,1 g cannabis pentru suma de 200 lei, iar la data de 19.03.2010 împreună cu inculpatul Cvaşciuc Daniel Gheorghe a vândut 5,5 g cannabis la preţul de 200 lei. La data de 30.03.2010 a intenţionat să vândă cantitatea de 2 kg cannabis investigatorului sub acoperire desemnat în cauză, această cantitate fiind găsită în autoturismul şi acasă la Cvaşciuc Daniel Gheorghe.

În ceea ce-l priveşte pe inculpatul Cvaşciuc Daniel, instanţa a reţinut că în cauză există indicii temeinice care să justifice presupunerea că acesta, în luna martie 2010  a introdus în România, aducând din Spania, cannabis, pe care l-a deţinut ulterior la domiciliul său din Rona de Sus, sat Coştiui, jud. Maramureş. De asemenea, a oferit diferite cantităţi de droguri de risc (cannabis) spre vânzare mai multor persoane din anturajul său pe raza judeţului Maramureş, fie pentru consumul propriu al acestora, fie pentru a fi comercializat mai departe. La data de 19.03.2010, împreună cu inculpatul Surduc Nicolae a vândut investigatorului sub acoperire 5,5 g cannabis pentru suma de 200 lei. La data de 30.03.2010 s-a prezentat pentru o nouă tranzacţie, fiind găsită în interiorul autoturismului său, cantitatea de 1,5 kg cannabis, iar la domiciliul său aproximativ 200 g cannabis, aşa cum am arătat şi anterior.

Menţionăm că infracţiunea de trafic de droguri de risc, prevăzută de art.2 alin.1 din Legea 143/2000, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 15 ani  şi interzicerea unor drepturi, iar infracţiunea  prevăzută de art.3 alin.1 din aceeaşi lege, respectiv introducerea în ţară fără drept de droguri de risc,  se pedepseşte cu închisoare de la 10 la 20 de ani  şi interzicerea unor drepturi.

Împotriva încheierii prin care s-a dispus luarea măsurii de arestare preventivă, inculpaţii au la dispoziţie 24 de ore de la pronunţarea ei,  pentru declararea recursului.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Arii de practică

Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul sportului
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi

Parteneri arii de practică
Specialişti
Secţiuni   Noutăţi   Servicii      Articole   Jurisprudenţă   Legislaţie      Arii de practică