Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Mediu
CărţiProfesionişti
 
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

CE. Atentie sporita inregistrarii si gestionarii substantelor chimice periculoase
02.04.2010 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Comisarul european pentru Industrie si Antreprenoriat, vice-presedintele Comisiei Europene Antonio Tajani, si comisarul european pentru Mediu, Janez Potočnik, au efectuat recent o vizita la sediul Agentiei Europene pentru Produse Chimice (ECHA), cu sediul la Helsinki, in cadrul careia o atentie deosebita a fost acordata demersurilor de impulsionare a procesului de gestionare a substantelor chimice periculoase.

Potrivit unui comunicat al DAE, ”discutiile au abordat stadiul implementarii Regulamentului Uniunii Europene privind gestionarea substantelor chimice periculoase (REACH) in perspectiva momentului 30 noiembrie 2010 – termenul limita stabilit pentru inregistrarea substantelor chimice periculoase folosite de operatorii din industrie, agricultura, transporturi si alte sectoare de activitate, o importanta deosebita prezentand asistenta tehnica pentru intreprinderile mici si mijlocii.

Vicepresedintele Tajani a insistat asupra accesului operatorilor din Intreprinderile Mici si Mijlocii la Ghidul de aplicare a Regulamentului REACH intr-o forma accesibila, respectiv tradus pentru fiecare dintre statele membre si prezentat in limbajul specific sectorului respectiv. In acest sens a fost organizata si o conferinta de presa la care au fost invitati, alaturi de personalul tehnic al ECHA, reprezentanti ai mediului de afaceri.

Agenţiei Europene pentru Produse Chimice (ECHA) ii revine rolul de a implementa Regulamentul REACH. Pentru a-si putea desfasura in continuare activitatea, toti producatorii si importatorii de produse chimice, in cantitate de minimum 1.000 de tone/an, sunt obligati sa inregistreze la ECHA, pana la data de 30 noiembrie 2010, propriul dosar de gestionare a riscului pe care il prezinta substantele chimice. Se estimeaza ca un numar de aproximativ 9.000 de substante fac obiectul acestui proces.

Regulamentul nr.1907/2006 privind Inregistrarea, Evaluarea, Autorizarea si Restrictionarea chimicalelor (REACH) a intrat in vigoare in anul 2007 si are ca obiectiv asigurarea unui nivel corespunzator de protectie pentru sanatatea oamenilor si a mediului inconjurator, in contextul dezvoltarii economice, cresterii competitivitatii si stimularii inovarii.

In calitate de stat membru al Uniunii Europene, Romania aplica direct prevederile regulamentului, institutia responsabila la nivel national cu implementarea acestuia fiind Agentia Nationala pentru protectia Mediului. Agentia asigura un sistem functional de colectare, prelucrare si management al informatiilor si datelor statistice referitoare la implementarea legislatiei nationale si europene in domeniul deseurilor si chimicalelor si faciliteaza accesul publicului la informatiile privind gestionarea acestora.”

Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.