« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia animalelorProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrepturile omuluiDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti
D&B DAVID SI BAIAS
 

Proiect ANAF – formular unic pentru toate taxele, cu exceptia TVA
06.04.2010 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Agentia Nationala de Administrare Fiscala a elaborat proiectul de Ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala pentru modificarea si completarea modelului unor formulare utilizate pentru declararea impozitelor si taxelor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau retinere la sursa.

Potrivit unui comunicat al ANAF, „cresterea gradului de conformare a contribuabililor reprezinta un obiectiv important pentru Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) in indeplinirea misiunii sale de colectare a veniturilor bugetare.

Avand in vedere actualul sistem de declaratii utilizat pentru impozitele si taxele cu regim de stabilire prin autoimpunere sau retinere la sursa, se propune renuntarea la gruparea obligatiilor de plata in declaratii distincte, in functie de destinatia platii, si declararea acestora in cadrul aceluiasi formular.

Astfel, prin formularul 100 „Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat”, se vor declara toate impozitele si taxele datorate la bugetul de stat, pentru care exista obligatie declarativa, potrivit legii, cu exceptia taxei pe valoare adaugata.

Totodata, potrivit Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr.22/2010 pentru modificarea si completarea Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal, a fost amanata, pana in anul 2012, aplicarea sistemului de plati anticipate in contul impozitului pe profit prevazut pentru platitorii de impozit pe profit. Astfel, contribuabilii, cu exceptia contribuabililor societati comerciale bancare pentru care sistemul platilor anticipate este aplicabil in continuare, au obligatia de a declara si plati trimestrial impozit pe profit, pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare trimestrului pentru care se efectueaza plata, cu aplicarea dispozitiilor referitoare la impozitul minim din Codul fiscal.

In sensul celor de mai sus, prin prezentul proiect de ordin, se propun urmatoarele:

1. modificarea si completarea Ordinului presedintelui ANAF nr.101/2008 privind aprobarea modelului si continutului formularelor utilizate pentru declararea impozitelor, taxelor si contributiilor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau retinere la sursa, prin:

a) renuntarea la formularul 103 „Declaratie privind accizele”;

b) modificarea si completarea formularului 100 „Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat”;

c) modificarea si completarea instructiunilor de completare a formularului 100;

d) modificarea si completarea Nomenclatorului obligatiilor de plata la bugetul de stat, prin introducerea obligatiilor reprezentand accize, preluarea taxelor de jocuri de noroc pentru care, potrivit legii, exista obligatia declarativa si eliminarea obligatiilor pentru care nu exista obligatii declarative, in conformitate cu prevederile art.81 alin.(1) din Codul de procedura fiscala.

2. Abrogarea Ordinului presedintelui ANAF nr.1451/2010 pentru aprobarea modelului si continutului formularului 105 „Declaratie privind taxele de organizare si exploatare a jocurilor de noroc”.”

Cuvinte cheie: , , ,
Secţiuni/categorii: Fiscalitate, Lege 9

Pentru toate secţiunile JURIDICE.ro click aici
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD