Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro

ANI. Sesizare parchet ref. consilier judetean fals in declaratii (declaratie de avere)
07.04.2010 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Resita, pentru cercetarea lui Liviu Mester, Consilier judetean in cadrul Consiliului Judetean Caras Severin, pentru savarsirea infractiunii de fals in declaratii.

Potrivit unui comunicat al ANI, ”Agenția Nationala de Integritate s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul ca domnul MESTER LIVIU nu a completat si depus in termenul prevazut de art. 44, alin. (2) din Legea nr. 144/2007, republicata, declaratiile de avere si de interese, motiv pentru care a fost santionat cu amenda in cuantum de 500 Lei.

Procedura de instiintare, asa cum este prevazuta de Legea nr. 144/2007, republicata, a fost indeplinita in baza mandatului postal cu confirmare de primire, domnul MESTER LIVIU fiind informat cu privire la declansarea procedurii de verificare, precum si asupra drepturilor sale de a lua cunostinta de actele si lucrarile dosarului, de a fi asistat sau reprezentat de avocat si de a prezenta orice elemente justificative pe care le considera necesare.

In urma analizarii datelor si informatiilor primite de la institutiile abilitate si a compararii acestora cu datele mentionate in declaratiile de avere si de interese completate si depuse de catre domnul MESTER LIVIU in perioada 2004 – 2008, au rezultat urmatoarele:

  1. domnul Mester Liviu nu a mentionat, in declaratia de avere din data de 27.12.2004, respectiv cea din 03.05.2005, terenul aferent casei de vacanta, in suprafata de 2.690,43 mp;
  2. nu a declarat sau a declarat eronat urmatoarele:
    1. terenul aferent casei de locuit, situata in Resita, teren dobandit in anul 1993 impreuna cu casa, in suprafata de 998 mp (casa de locuit a fost mentionata in ambele declaratii de avere, desi cu date diferite de la o declaratie la alta, dar nu a fost mentionat si terenul aferent);
    2. imobilul situat in Resita, dobandit  in anul 1998 si instrainat in anul 2004, conform contractului de vanzare – cumparare nr. 2375 din data de 10.05.2004 (tranzactie care ar fi trebuit mentionata in declaratia de avere din data de 03.05.2005, la capitolul III – „BUNURI MOBILE A CAROR VALOARE DEPASESTE 1000 EURO FIECARE, SI BUNURI IMOBILE INSTRAINATE IN ULTIMILE 12 LUNI”).

Conform datelor primite de la Primaria Resita, imobilul instrainat in anul 2004, a fost mentionat eronat de catre acesta la capitolul I pct. 2 „BUNURI IMOBILE” din declaratia de avere din data de 03.05.2005;

  1. autoturismul marca MERCEDES, declarat in ambele declaratii de avere depuse la data de 27.12.2004 si 03.05.2005, nu apare inregistrat in evidenta fiscala a Serviciul Public – Directia Impozite si Taxe din cadrul Primariei Resita;
  2. calitatea de asociat la firma S.C. GRIM COM S.R.L., calitate nespecificata de acesta in nicio declaratie de interese depuse de catre acesta la data 27.12.2004, 03.05.2005, 31.01.2006;
  3. calitatea de asociat la firma S.C. CONSTRUCT ING S.R.L., calitate nespecificata de acesta in nici una din declaratiile sale de interese, respectiv declaratiile din data de 27.12.2004, 03.05.2005, 31.01.2006;
  4. calitatea de administrator la firma S.C. REHART S.A., calitate nespecificata de acesta in nici una din declaratiile sale de interese, respectiv declaratiile din data de 27.12.2004, 03.05.2005, 31.01.2006.

Avand in vedere faptul ca aspectele mentionate anterior constituie indicii temeinice privind savarsirea de catre domnul MESTER LIVIU a infractiunii de fals in declaratii, prevazuta si pedepsita de art. 292, Cod Penal, asupra careia doar organele judiciare au competenta de a se pronunta, s-a dispus sesizarea Parchetului de pe langa Judecatoria Resita.

Activitatea de verificare a averii dobandite in perioada exercitarii mandatelor sau a indeplinirii functiilor ori demnitatilor publice, dupa caz, a conflictelor de interese si a incompatibilitatilor este supusa controlului judecatoresc. Agentia isi exercita atributiile cu respectarea principiilor legalitatii, impartialitatii, independentei, celeritatii, dreptului la aparare si bunei administrari.

Verificarile au fost suspendate pana la soluționarea cauzei de catre organul judiciar.”

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.