Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

DAE. Prima reuniune a grupului de lucru a Consiliului UE pe componenta Sport
07.04.2010 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Marti, 6 aprilie 2010, la Bruxelles, a avut loc intalnirea dintre expertii din statele membre ale Uniunii Europene, prima reuniune a grupului de lucru al Consiliului UE pe componenta „Sport”, care are loc in urma intrarii in vigoare, la 1 decembrie 2009, a Tratatului de la Lisabona.

Potrivit unui comunicat DAE, ”Tratatul de la Lisabona confera in premiera Uniunii Europene competente specifice in domeniul sportului, articolul 165 al documentului stipuland ca „Uniunea va contribui la promovarea actiunilor europene in domeniul sportului, avand totodata in vedere caracterul specific, structurile bazate pe voluntariat, precum si functia sociala si educativa a sportului”.

In cadrul intalnirii din 6 aprilie, reprezentantii statelor membre vor fi informati cu privire la mecanismele functionale ale nou-infiintatului grup de lucru, urmand a fi pregatita si prima reuniune formala a Consiliului de Ministri consacrata domeniului sportului, care va avea loc la Bruxelles in zilele de 10 si 11 mai 2010, in cadrul Consiliului Educatie, Tineret si Cultura.

In acelasi timp, delegatiile vor primi un chestionar elaborat de Presedintia spaniola a Consiliului UE, care sa creeze bazele unei dezbateri la nivelul ministrilor de resort din statele membre. Dezbaterea urmareste sa ofere statelor membre posibilitatea de a-si prezenta evaluarile asupra chestiunilor de principiu si a provocarilor pe care politica europeana in materie de sport le va avea in vedere in contextul intrarii in vigoare a Tratatului de la Lisabona. Se intentioneaza ca acest schimb de opinii sa furnizeze Comisiei Europene informatiile necesare pentru adoptarea unei noi Comunicari asupra planurilor si prioritatilor vizand actiunea Uniunii de promovare a acestui domeniu, precum si a unei propuneri referitoare la resursele financiare care vor fi alocate domeniului sportului pentru perioada 2012-2013.

Actiunea Uniunii Europene in domeniul sportului urmareste, printre altele, dezvoltarea dimensiunii europene a sportului, prin promovarea spiritului de echitate si deschidere in competitiile sportive si a cooperarii intre organizatiile cu responsabilitati in domeniul sportului, precum si prin protejarea integritatii fizice si morale a sportivilor, indeosebi a celor mai tineri dintre acestia.”

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti