Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Contencios administrativ
DezbateriCărţiProfesionişti

Carti si reviste noi de la Editura C.H. Beck
08.04.2010 | Loredana PELMUSI

JURIDICE - In Law We Trust

Stimaţi utilizatori ai Juridice.ro, vă prezentăm cele mai noi apariţii editoriale ale C.H. BECK din perioada 31-7 aprilie 2010:

Codul de procedură civilă şi legile conexe (actualizat la 15.03.2010). Cod 385

Ediţie coordonată de conf. univ. dr. Flavius-Antoniu Baias

null

Culegerea conţine atât dispoziţiile Codului de procedură civilă, cât şi alte acte normative, integrale sau în extras, printre care Legea contenciosului administrativ şi Ordonanţa privind procedura somaţiei de plată. Lucrarea se doreşte a fi un instrument util atât practicienilor, cât şi teoreticienilor, deoarece mai conţine, inserate sub articolul aferent, recursuri în interesul legii şi decizii de neconstituţionalitate, precum şi note utile, istoric, index etc., astfel încât cititorul să îşi poată face o imagine cât mai exactă asupra legislaţiei în domeniu.

Drept administrativ. Ediţia 4

Anton Trăilescu

nullAceastă nouă  ediţie a lucrării de faţă este consecinţa evoluţiei continue şi rapide a dreptului administrativ român, care se află într-o permanentă metamorfoză, în încercarea sa de a se adapta la relaţiile sociale din sfera activităţii executive şi de a se compatibiliza cu regulile dreptului comunitar. Urmărind aceste realităţi sociale şi juridice, prezenta ediţie a cursului de drept administrativ reprezintă o actualizare şi o completare a ediţiei precedente, pe baza noilor apariţii normative, jurisprudenţiale şi doctrinare şi a raportării acestora la dreptul comunitar şi la jurisprudenţa Curţii Europene a Drepturilor Omului.
Dintre materiile în care au fost aduse completări şi actualizări pe baza surselor de documentare indicate şi în acord cu obiectivele propuse, menţionăm: organizarea şi funcţionarea administraţiei publice, funcţia şi funcţionarii publici, actele administrative, contenciosul administrativ, suspendarea judecătorească a actelor administrative, excepţia de nelegalitate, contractele administrative, răspunderea contravenţională şi răspunderea administrativ-patrimonială.

Hotelul. Economie şi management. Ediţia a VI-a

Nicolae Lupu

null“Fin analist şi evaluator, Nicolae Lupu vă invită într-un labirint de norme şi standarde pe care, uneori, nici iniţiaţii nu le stăpânesc în întregime. Ar fi greşit dacă aş spune că volumul se adresează cunoscătorilor, pentru că, în aceeaşi măsură, el este un ghid complex pentru tinerii care vor să-şi construiască aici o carieră.”Lucrarea Hotelul. Economie si management. Editia a VI-a este o abordare monografica a sectorului activitatilor hoteliere, inclusiv de restaurant.Temele sunt abordate in ordine cvasicronologica, incepand cu studiul de piata si studiul de fezabilitate premergatoare construirii unui hotel – integrand o serie de premise ale acestuia din urma, precum sistemul uniform de contabilitate hoteliera. Urmeaza componentele mediului extern al intreprinderii hoteliere, incepand cu clientela. Un intreg modul este dedicat formelor de exploatare a hotelurilor, in primul rand a lanturilor hoteliere, aflate in evident progres si in Romania. Organizarea si exploatarea departamentelor cazare si alimentatie, incluzand elemente de tehnologie a activitatilor desfasurate, pot fi considerate nucleul intregii lucrari; de asemenea, sunt analizate caracteristicile altor prestatii hoteliere, ce da exemplu organizarea de conferinte si banchete, cazinoul, centrul de sanatate etc. In societatea moderna dezvoltarea productiei este conditionata de comercializare. De aceea, activitatii de marketing-vanzari si problemelor conexe le sunt consacrate modulul urmator. Conducerea prin bugete, evaluarea hotelurilor etc. apropie ultimul modul de problematica studiului de fezabilitate si, mai ales, de premisele acestuia.

Analele Universităţii din Bucureşti – Drept, Nr. IV din 2009

nullNumărul IV/2009 al Analelor Universităţii din Bucureşti, Seria Drept, vă propune o serie de articole foarte interesante, ce abordează teme din toate domeniile dreptului. Vă recomandăm articolul Simonei Cristea care face o incursiune în sistemele atipice de drept, cu un regim juridic mixt, de tip hibrid, şi care nu aparţin niciuneia dintre familiile clasice de drept, însă care nu pot fi ignorate din punct de vedere al cercetării ştiinţifice. Alexandru-Sorin Ciobanu prezintă în studiul sau câteva aspecte din evoluţia istorică a “domeniului public”, în timp ce Simona Gherghina analizează reglementarea specifică a garanţiilor publice.
La rubrica Tineri cercetători sunt prezentate două lucrări ce tratează drepturile la pensie ale funcţionarilor publici în lumina jurisprudenţei CJCE şi dreptul la tăcere.
În cadrul rubricii Jurisprudenţă, prof.univ.dr. Dana Apostol Tofan pune în discuţie atât aspectele controversate, cât şi problemele de natură practică ce pot apărea în jurisprudenţa administrativă ca urmare a unor termene stabilite de alin. (2) al art. 21 din Legea nr. 554/2004, cu modificările şi completările ulterioare.
VARIA se constituie într-o rubrică consistentă în acest număr, fiind prezentate succint mai multe evenimente marcante atât la nivelul Universităăţii Bucureşti, cât şi la nivel internaţional.

Vă dorim lectură plăcută!

Loredana Pelmuşi, C.H. BECK

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.