Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

INS. Portal web pentru preluarea datelor statistice


9 aprilie 2010 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Institutul National de Statistica beneficiaza, incepand cu data de 4 august 2009,  de finantare prin Fondul European de Dezvoltare Regionala in baza contractului de finantare semnat cu Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (Organismul Intermediar pentru Promovarea Societatii Informationale) prin programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice, axa 3 – “Tehnologia Informatiei si comunicatiilor pentru sectoarele public si privat”.

Potrivit unui comunicat al INS, ”valoarea proiectului este de 25,4 mil. lei din fonduri nerambursabile (contributie UE si bugetul de stat) si are ca obiectiv general cresterea eficientei servicilor oferite de catre INS prin realizarea unui portal web pentru preluarea datelor statistice on-line, imbunatatind astfel accesul cetatenilor, mediului de afaceri si al institutiilor publice la informatii prin intermediul unor servicii publice modernizate.

In prima faza vor fi realizate 20 de modele de anchete si cercetari statistice prin care vor fi preluate date de la respondenti persoane juridice, care ulterior vor fi extinse pana la 200 de anchete si cercetari.

In data de 20.11.2009 a avut loc la sediul INS o conferinta de presa la care au participat aproximativ 200 de persoane, dintre care reprezentati ai presei, reprezentanti ai partilor implicate in finantarea si derularea proiectului si angajati ai INS.

„Proiectul reprezinta un pas important pentru cresterea calitatii datelor statistice, simplificarea modalitatilor de lucru, cresterea operativitatii si este un instrument de armonizare integrala a statisticii romanesti la statistica europeana” a declarat Virgil Voineagu, presedintele INS, in cadrul acestei conferinte, si a adaugat ca in prezent, Romania se afla pe penultimul loc in UE dupa numarul de statisticieni la 100.000 de locuitori.

„Intr-o etapa ulterioara, aplicatia informatica va putea fi extinsa pentru preluarea datelor utilizate in 200 de cercetari statistice, nu numai 20, fiind astfel reduse considerabil timpul de lucru si costurile de colecatare, in general, si in special cele legate de consumul de hartie”.

Aplicatia va fi utilizata de persoane juridice, nu si de persoane fizice, astfel ca datele de la gospodarii vor fi in continuare culese utilizand vechile sisteme de colectare a datelor”, a declarat Virgil Voineagu.

Stadiu proiect:

De la inceperea contractului de implementare a aplicatiei informatice, respectiv 11.11.2009 si pana la data de 25.01.2010, Furnizorul a finalizat faza de analiza a cerintelor pentru solutia ce urmeaza a fi implementata, cat si achizitionarea de licente si echipamente hardware prevazute in proiectul tehnic, in prezent fiind in derulare faza de proiectare a solutiei.

De asemenea, este in desfasurare faza de instruire a administratorilor care vor gestiona aplicatia informatica, urmand ca mai apoi sa se realizeze si instruirea utilizatorilor.

In data de 03.02.2010, INS a depus la Organismul Intermediar pentru Promovarea Societatii Informationale din cadrul Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale prima cerere de rambursare, din cele 3 cereri de rambursare precizate in contractul de finantare, in valoare de aproximativ 50% din valoarea proiectului.”

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro