Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Prof. univ. dr. Lidia Barac a fost numita secretar de stat la Ministerul Justitiei


9 aprilie 2010 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Joi, 8 aprilie 2010, presedintele Curtii de Apel Timisoara, judecator Lidia Barac, a fost numita, prin decizie a primului ministru, in functia de secretar de stat in cadrul Ministerului Justitiei. Consiliul Superior al Magistraturii a aprobat detasarea Lidiei Barac la Ministerul Justitiei.

Potrivit unui comunicat al MJ, ”numirea doamnei Barac este semnul consolidarii politicii de deschidere a Executivului fata de dialogul si cooperarea cu sistemul judiciar. Avand in vedere experienta si reputatia sa in sistem, doamna Barac va contribui la atingerea obiectivului Ministerului Justitiei de a implica direct magistratii in procesul de conceptualizare si implementare a politicilor de modernizare a Justitiei”, a declarat Catalin Predoiu, ministrul Justitiei.

„In calitate de judecator de cariera, am realizat ca transformarea profunda a Justitiei reprezinta fundamentul succesului noii Romanii europene. Modernizarea Justitiei este o prioritate majora pentru Romania in urmatorii 10 ani si am raspuns pozitiv solicitarii de lua parte la acest proces. Inteleg astfel sa-mi aduc contributia la implinirea asteptarilor stringente ale societatii romanesti pentru consolidarea statului de drept in tara noastra”, a declarat Lidia Barac.

In calitate de secretar de stat, Lidia Barac va gestiona relatiile cu sistemul judiciar, CSM si Ministerul Public, urmand sa coordoneze activitatea directiilor din cadrul Ministerului Justitiei cu atributii in acest sens.

Lidia Barac este magistrat din anul 1992, activand in cadrul Judecatoriei Resita, Tribunalul Caras-Severin, Curtea de Apel Timisoara. Din mai 2006 este presedinte al Curtii de Apel Timisoara.

Judecatorul Lidia Barac este doctor in drept si profesor universitar, in perioada 1992-2007 activand in cadrul Universitatii „Tibiscus” Timisoara – Facultatea de Drept si Administratie Publica. De asemenea, este autoare a numeroase lucrari de specialitate in domeniul jurisprudentei, elemente de teoria dreptului, dreptului penal si a managementul judiciar.

La nivelul Ministerului Justitiei, prin numirea Lidiei Barac, vor fi ocupate in continuare trei din cele patru posturi de secretar de stat prevazute de H.G. nr. 652/2009 privind functionarea si organizarea Ministerului Justitiei, deoarece in luna martie a incetat mandatului lui Octavian Ojog. Precizam ca rolul Ministerului Justitiei presupune prezenta constanta a doi secretari de stat in Parlament, pentru a participa la dezbaterile parlamentare asupra propunerilor legislative si proiectelor de lege.”

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro