Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro

ANI. Decizie definitiva incompatibilitate consilier judetean – director coordonator al Directiei pentru Tineret a Judetului Iasi
09.04.2010 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Agentia Nationala de Integritate a constatat starea de incompatibilitate in care se afla Radu Ionel Ursanu in perioada 23 mai 2009 – 14 ianuarie 2010, deoarecce a detinut simultan atat functia de Consilier judetean in cadrul Consiliului Judetean al Municipiului Iași, cat și pe cea de Director coordonator al Directiei pentru Tineret a Judetului Iasi.

Potrivit unui comunicat al ANI, ”Agentia a fost sesizata de catre Institutia Prefectului Judetului Iași cu privire la posibila nerespectare de catre domnul URSANU RADU IONEL a prevederilor legale ce reglementeza regimul juridic al incompatibilitatilor.

In urma verificarii prealabile, efectuate in temeiul Legii nr. 144/2007, republicata, au rezultat indicii temeinice referitoare la incalcarea de catre domnul URSANU RADU IONEL a prevederilor legale privind regimul juridic al incompatibilitatilor.

Procedura de instiintare, asa cum este prevazuta de Legea nr. 144/2007, republicata, a fost indeplinita in data de 06.11.2009, respectiv 08.12.2009, domnul URSANU RADU IONEL fiind informat despre declansarea procedurii de verificare a respectarii dispozitiilor legale privind respectarea regimului juridic al incompatibilitatilor, precum si cu privire la drepturile sale de a lua cunostinta de actele si lucrarile dosarului, de a fi asistat sau reprezentat de avocat si de a prezenta orice elemente justificative pe care le considera necesare.

In urma verificarilor efectuate si a analizarii informatiilor si documentelor transmise de institutiile competente, au rezultat urmatoarele:

  • Domnul URSANU RADU IONEL detine, incepand cu data de 26.06.2008, functia de Consilier judetean in cadrul Consiliului Judetean al Municipiului Iași;
  • Incepand cu data de 23.05.2009, domnul URSANU RADU IONEL exercita functia de Director coordonator al Directiei pentru Tineret a Judetului Iasi.

Mentionam faptul ca domnul URSANU RADU IONEL ocupa functia de Director coordonator   al Directiei pentru Tineret a Judetului Iasi in baza unui contract de management, care este asimilat contractului individual de munca.

Conform art. III, alin. (9) din Ordonanta de Urgenta nr. 37/22.04.2009, respectiv, art. IV, alin. (9) din Ordonanta de Urgenta nr. 105/6.10.2009, „Pe perioada executarii contractului de management, persoanele care ocupa functii dintre cele prevazute la alin. (3) li se aplica prevederile art. 70, 71, 79, 94-96 și 111-114 din cartea I, titlul IV din Legea nr. 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, cu modificarile si completarile ulterioare”, de unde rezulta faptul ca persoanelor care executa un contract de management in cadrul institutiilor publice le sunt opozabile prevederile cuprinse in Legea nr. 161/2003 ce privesc regimul juridic al incompatibilitatilor, conflictelor de interese, precum și celelalte norme și principii generale aplicabile functionarilor publici.

Avand in vedere cele de mai sus, s-a constatat faptul ca domnul URSANU RADU IONEL nu a respectat obligatiile referitoare la regimul juridic al incompatibilitatilor, acesta exercitand, in perioada 23.05.2009-14.01.2010, atat functia de Consilier judetean in cadrul Consiliului Judetean al Municipiului Iași, cat și pe cea de Director coordonator in cadrul Directiei pentru Tineret a Judetului Iasi.

Potrivit prevederilor art. 49, alin. (3) din Legea nr. 144/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei Nationale  de Integritate, republicata, „fapta persoanei cu privire la care s-a constatat starea de incompatibilitate constituie temei pentru eliberarea din functie sau, dupa caz, constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarilor aplicabile demnitatii, functiei sau activitatii respective”.

„In termen de 15 zile de la data comunicarii actului de constatare a conflictului de interese sau a starii de incompatibilitate, persoana verificata poate face contestatie”, conform prevederilor legale.

Activitatea de verificare a averii dobandite in perioada exercitarii mandatelor sau a indeplinirii functiilor ori demnitatilor publice, dupa caz, a conflictelor de interese si a incompatibilitatilor este supusa controlului judecatoresc.

Agentia Nationala de Integritate isi exercita atributiile cu respectarea principiilor legalitatii, impartialitatii, independentei, celeritatii, dreptului la aparare si bunei administrari.”

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.