Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene

Modificari privind legea administratiei publice locale
12.04.2010 | Roxana Lucaci

JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 222 din 8 aprilie 2010 a fost publicata Legea nr. 59 din 31 martie 2010 pentru modificarea art. 55 din Legea administratiei publice locale nr. 215/2001.

Noua reglementarea completeaza prevederea referitoare la dizolvarea consiliului local in cazul in care nu se intruneste timp de doua luni consecutiv, adaugand conditia prealabila a convocarii acestuia conform prevederilor legale. In acest mod, se urmareste evitarea situatiilor in care primarul si/sau secretarul unitatii administrativ-teritoriale nu dispuneau convocarea consiliului local pe perioada mentionata, cu rea-credinta, in scopul dizolvarii acestuia.

Totodata, se prevede, in mod expres, dreptul prefectului de a sesiza instanta de contencios administrativ cu privire la cazurile de dizolvare de drept a consiliului local, posibilitate care anterior era recunoscuta doar primarului, viceprimarului, secretarului unităţii administrativ-teritoriale sau oricarei alte persoană interesate.

Av. Roxana Lucaci, ENESCU, PANAIT, POP & ASOCIATII

Secţiuni: Lege 9 | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO