Modificari privind legea administratiei publice locale


12 aprilie 2010 | Roxana Lucaci
Secţiuni: Active Lawyers, Noutăți legislative
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

In Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 222 din 8 aprilie 2010 a fost publicata Legea nr. 59 din 31 martie 2010 pentru modificarea art. 55 din Legea administratiei publice locale nr. 215/2001.

Noua reglementarea completeaza prevederea referitoare la dizolvarea consiliului local in cazul in care nu se intruneste timp de doua luni consecutiv, adaugand conditia prealabila a convocarii acestuia conform prevederilor legale. In acest mod, se urmareste evitarea situatiilor in care primarul si/sau secretarul unitatii administrativ-teritoriale nu dispuneau convocarea consiliului local pe perioada mentionata, cu rea-credinta, in scopul dizolvarii acestuia.

Totodata, se prevede, in mod expres, dreptul prefectului de a sesiza instanta de contencios administrativ cu privire la cazurile de dizolvare de drept a consiliului local, posibilitate care anterior era recunoscuta doar primarului, viceprimarului, secretarului unităţii administrativ-teritoriale sau oricarei alte persoană interesate.

Av. Roxana Lucaci, ENESCU, PANAIT, POP & ASOCIATII

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro