Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

ANCOM. Noi numere cu caracter social sunt deschise pentru alocare


13 aprilie 2010 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Furnizorii de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului pot solicita ANCOM, incepand din 14 aprilie 2010, alocarea unuia dintre cele doua noi numere armonizate disponibile pentru servicii cu caracter social: 116006 sau 116117.

Potrivit unui comunicat al ANCOM, ”data pana la care pot fi transmise cereri de acordare a acestor numere in prima etapa de alocare este 14 mai 2010.

Prin intermediul numarului 116006 se va putea furniza un serviciu de tip „linie de asistenţa telefonica pentru victimele infracţiunilor”. Serviciul trebuie sa ofere victimelor infractiunilor posibilitatea de a primi asistenta psihologica in astfel de situatii, informaţii in legatura cu drepturile lor si cu modalitatile de exercitare a acestor drepturi, precum și indrumare catre institutiile care le pot sprijini. In special, serviciul trebuie sa asigure informatii despre: politia locala si procedurile judiciare penale, precum si despre aspecte legate de despagubiri si asigurari.

Numarul 116117 va putea fi utilizat pentru „servicii medicale telefonice ce nu intra in categoria cazurilor de urgenta”. Serviciul va directiona apelurile catre serviciile medicale adecvate pentru probleme urgente, dar care nu pun in pericol viaţa, in special, dar nu exclusiv, in afara programului normal de lucru, in zilele de repaus saptamanal si in timpul sarbatorilor legale. Serviciul va pune apelanţii in legatura cu o persoana responsabila de preluarea apelurilor care detine experienţa si competenţa necesare sau ii poate pune direct in legatura cu un cadru medical calificat.

Aceste doua numere, ca toate numerele naţionale scurte de forma 116(xyz) vor fi numere cu acces gratuit pentru cei care le apeleaza.

Numerele se aloca furnizorilor de servicii de telefonie, nu furnizorilor serviciului cu caracter social, dar odata cu depunerea cererii pentru aceste numere, furnizorul de servicii de telefonie trebuie sa transmita un antecontract incheiat cu un furnizor de servicii cu caracter social. In cazul in care ANCOM va primi pana la data de 14 mai 2010 mai multe cereri pentru acelasi numar, alocarea se va face pe baza unei grile de punctaj care evalueaza capacitatea furnizorului de servicii armonizate cu caracter social de a asigura implementarea serviciului pentru care este alocat numarul, soluţia tehnica folosita pentru  implementarea numarului, gradul potenţial de accesibilitate a serviciului armonizat cu caracter social, precum si experienţa solicitanţilor in implementarea numerelor naţionale scurte si termenul de activare a numarului.

Numerele de forma 116(xyz) sunt rezervate la nivel european pentru servicii cu caracter social si se aloca in toate ţarile membre ale Uniunii Europene pentru aceleasi tipuri de servicii. In prezent, in Romania sunt utilizate numerele 116000 pentru serviciul de tip „linii telefonice de urgenţa pentru copii disparuţi” de catre FOCUS – Centrul Roman pentru Copii Disparuţi si Exploataţi Sexual si 116111 pentru un serviciu „de asistenţa telefonica pentru copii” furnizat de  Asociaţia „Telefonul Copilului”. ANCOM a mai deschis spre alocare numarul 116123 pentru servicii de tip „linii de asistenţa telefonica care ofera sprijin emoţional”, insa acesta nu a fost solicitat de niciun furnizor pana in prezent.

Mai multe informaţii despre alocarea noilor numere 116006 si 116117 pot fi accesate aici.”

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Cont profesional
JURIDICE Comunicare

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro