Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislative
Proiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
 1 comentariu

Plafonarea indemnizatiilor de conducere la nivelul operatorilor economici de stat se prelungeste pana la data de 31.12.2010


16 aprilie 2010 | Roxana Lucaci

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

In Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 230 din 12 aprilie 2010 a fost publicata Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 27 din 31 martie 2010 privind modificarea art. II din Legea nr. 203/2009 pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 79/2008 privind masuri economico-financiare la nivelul unor operatori economici.

Motivata de constrangerile bugetare existente, Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 27/2010 prelungeste pana la data de 31 decembrie 2010 termenul pana la care sunt limitate remuneratiile lunare ale directorilor generali / directorilor operatorilor economici care intra sub incidenta prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 79/2008 , dupa cum urmeaza:

  1. la nivelul regiilor autonome, societatilor si companiilor nationale si societatilor comerciale aflate in coordonarea, subordonarea sau sub autoritatea ministerelor, organelor de specialitate ale administratiei publice centrale si a autoritatilor publice centrale la care statul este actionar unic sau majoritar, precum si al filialelor acestora, remuneratia nu poate depasi nivelul indemnizatiei lunare acordate prin lege pentru functia de secretar de stat;
  2. la nivelul regiilor autonome, societatilor si companiilor de interes judetean aflate in coordonarea, subordonarea sau sub autoritatea unei unitati administrativ-teritoriale judetene, precum si al filialelor acestora, remuneratia nu poate depasi nivelul indemnizatiei lunare acordate prin lege pentru functia de vicepresedinte al consiliului judetean, respectiv viceprimar al municipiului Bucuresti;
  3. la nivelul regiilor autonome, societatilor si companiilor de interes local aflate in coordonarea, subordonarea sau sub autoritatea unei unitati administrativ-teritoriale de interes local, precum si al filialelor acestora, remuneratia nu poate depasi nivelul indemnizatiei lunare acordate prin lege pentru functia de viceprimar.

Totodata, se stabileste ca pana la data de 31 decembrie 2010 reprezentantii statului sau ai unitatilor administrativ-teritoriale in organele de conducere sau control ale regiilor autonome, companiilor nationale si societatilor la care capitalul social este detinut integral sau majoritar de stat sau de o unitate administrative-teritoriala, inclusive filialele acestora beneficiaza de o indemnizatie de 1% din remuneratia directorului/directorului general sau a presedintelui consiliului de administratie, respectiv al consiliului de supraveghere. Indemnizatia astfel stabilita va include si orice alte forme de indemnizatie suplimentara sau remuneratie pentru activitatea depusa in cadrul oricaror organe, comitete, comisii sau orice alte asemenea structuri infiintate de organele constitutive ale operatorilor economici mentionati, in temeiul legii sau al actelor constitutive.

In situatia depasirii indemnizatiei astfel stabilite pentru reprezentantii statului sau ai unitatilor administrativ-teritoriale in organele de conducere sau control, va opera incetarea de drept a contractului de mandat, conducatorul institutiei implicate avand obligatia de a numi un alt reprezentant al statului, in termen de 3 zile de la data incetarii.

Av. Roxana Lucaci, ENESCU, PANAIT, POP SI ASOCIATII

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii