Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Noua Lege a Educatiei va intra in vigoare treptat
14.04.2010 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Masuri importante propuse de noua Lege a Educatiei Nationale vor intra treptat in vigoare,vor fi introduse gradat pentru a nu bulversa sistemul national de invatamant.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educatiei, ”masura introducerii clasei a IX-a in invatamantul gimnazial intra in vigoare incepand cu anul 2013. Examenul de bacalaureat se va desfasura in conformitate cu prevederile prezentei legi incepand cu anul 2012, iar admiterea la liceu incepand cu anul 2013. La data intrarii in vigoare a acestei legi, tot personalul didactic calificat, titular, devine titular al unitatii de invatamant cu contract de munca pe perioada nedeterminata.

In ce priveste invatamantul superior, alegerea rectorului si a structurilor de conducere din institutiile de invatamant superior se va desfasura in conformitate cu prevederile prezentei legi, incepand cu anul 2012. Procedurile pentru conferirea titlurilor didactice in invatamantul superior prevazute de prezenta lege se  vor aplica incepand cu anul 2011. Doctoranzii care au fost admisi la studiile doctorale inainte de intrarea in vigoare a prezentei legi isi finalizeaza studiile doctorale in conformitate cu prevederile legale in vigoare la data admiterii acestora la studii.

In termen de 12 luni de la publicarea legii in Monitorul Oficial al Romaniei, Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului elaboreaza metodologiile, regulamentele si celelalte acte normative care decurg din aplicarea prezentei legi si stabileste masurile tranzitorii de aplicare acesteia.”

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti