Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro

ANI. Sesizare parchet ref. consilier Judetean pentru fals in declaratii (declaratie de avere)
14.04.2010 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Urziceni, in vederea efectuarii de cercetari cu privire la savarsirea de catre domnul Victor Pogorevici, Consilier judetean in cadrul Consiliului Judetean Ialomita, a infractiunii de fals in declaratii.

Potrivit unui comunicat ANI, ”in conformitate cu prevederile Legii nr. 144/2007, republicata, Agentia s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul ca domnul POGOREVICI VICTOR nu a completat si depus declaratiile de avere si de interese la inceputul mandatului de consilier judetean (2008-2012), in termenul prevazut de art. 44, alin. (1) din Legea nr. 144/2007, republicata.

Procedura de instiintare, asa cum este prevazuta de Legea nr. 144/2007, republicata, a fost indeplinita in baza mandatului postal (cu confirmare de primire), domnul POGOREVICI VICTOR fiind informat cu privire la declansarea procedurii de verificare, precum si asupra drepturilor sale de a lua cunostinta de actele si lucrarile dosarului, de a fi asistat sau reprezentat de avocat si de a prezenta orice elemente justificative pe care le considera necesare.

In urma verificarilor efectuate si a analizarii informatiilor si documentelor primite de la institutiile competente, s-au constatat urmatoarele:

  1. in declaratia de avere depusa la data de 10.08.2008, acesta nu a inscris veniturile nete realizate in anul fiscal anterior, in suma de 78.954 lei;
  2. de asemenea, domnul POGOREVICI VICTOR nu a mentionat in declaratia de interese din data de 14.06.2007, urmatoarele:
    1. calitatea de asociat, cu o cota de participare la beneficii si pierderi de 50%, la S.C. Doctor Optic S.R.L.;
    2. calitatea de administrator la S.C. Optica Specialistu & Victor S.R.L.;
    3. calitatea de administrator la S.C. Maria Optic S.R.L.

Avand in vedere faptul ca aspectele mentionate anterior constituie indicii temeinice privind savarsirea de catre domnul POGOREVICI VICTOR a infractiunii de fals in declaratii, prevazuta si pedepsita de art. 292, Cod Penal, asupra careia doar organele judiciare au competenta de a se pronunta, s-a dispus sesizarea Parchetului de pe langa Judecatoria Urziceni.

Activitatea de verificare a averii dobandite in perioada exercitarii mandatelor sau a indeplinirii functiilor ori demnitatilor publice, dupa caz, a conflictelor de interese si a incompatibilitatilor este supusa controlului judecatoresc. Agentia isi exercita atributiile cu respectarea principiilor legalitatii, impartialitatii, independentei, celeritatii, dreptului la aparare si bunei administrari.

Verificarile au fost suspendate pana la solutionarea cauzei de catre organul judiciar.”

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.