Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Mediu
CărţiProfesionişti
 
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

CE. Proiecte pentru ecoinovare finantate prin Programul pentru Competitivitate si Inovare
15.04.2010 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Comisia Europeana a lansat, miercuri, 14 aprilie 2010, o cerere de propuneri de proiecte pentru ecoinovare in valoare de 35 de milioane de € care urmeaza sa fie finantate prin Programul pentru Competitivitate si Inovare.

Potrivit unui comunicat al Comisiei Europene, ”in baza cererii de propuneri pentru ecoinovare din 2010, prevazuta de Programul pentru Competitivitate si Inovare, fondurile sunt disponibile pentru proiecte noi din domeniul materialelor reciclabile, din cel al materialelor de constructii durabile, din sectorul alimentelor si bauturilor si din cel al practicilor de afaceri ecologice. Sunt binevenite propunerile din partea intreprinderilor mici care ofera produse sau servicii ecologice care necesita sprijin pentru intrarea pe piata. Perioada de depunere a proiectelor incepe astazi si se termina pe 9 septembrie 2010. Aproximativ 50 de proiecte pot fi alese pentru finantare.

Janez Potočnik, Comisarul european pentru mediu, a declarat:„Aceasta cerere de propuneri de proiecte inovatoare ofera talentului antreprenorial european o sansa enorma de a prezenta idei noi pentru reducerea amprentei ecologice. Programul CIP pentru ecoinovare dovedeste ca protectia mediului este o afacere profitabila iar numeroase produse si servicii demonstreaza ca cresterea competitivitatii si protectia mediului pot merge mana in mana.”

Cererea de proiecte se refera la patru domenii principale:

  • reciclarea materialelor
  • materiale de constructii durabile
  • sectorul alimentelor si bauturilor
  • afaceri ecologice

Finantare de pana la 50% din costurile proiectului

Cererea de propuneri de proiecte este adresata in mod special IMM-urilor care au dezvoltat un produs, proces sau serviciu ecologic care este fiabil din punct de vedere tehnologic dar nu a reusit sa se impuna pe piata. Se acorda cofinantare directa prin subventii care acopera pana la 50% din costul total al proiectului. Se estimeaza ca fondurile disponibile − 35 de milioane € pentru proiectele din 2010 − vor crea intre 45 si 50 de proiecte noi.

Proiectele vor fi alese in functie de abordarea inovatoare, de potentialul de replicare pe piata si de contributia adusa politicilor europene de mediu mai ales din punctul de vedere al utilizarii eficiente a resurselor.

Momentan se deruleaza aproximativ 44 de proiecte prin aceasta schema, iar alte 45 de proiecte vor fi lansate in cursul acestui an. Iata cateva exemple:transformarea cauciucurilor folosite in materiale izolante de calitate;utilizarea plantatiilor de bambus la purificarea apelor „gri” (ape care au fost folosite pentru spalat in gospodarii); si inlocuirea etichetelor de hartie cu tehnologii laser inovatoare.

Cererea de propuneri pentru 2010 va fi prezentata astazi in ziua de informare privind programul CIP pentru ecoinovare care se desfasoara in cladirea Charlemagne din Bruxelles. Termenul pentru prezentarea propunerilor este 9 septembrie.

Istoricul dosarului: CIP ecoinovare

Cu un buget anual de aproximativ 200 de milioane € in perioada 2008-2013, programul de ecoinovare din cadrul CIP sustine prima utilizare si consacrarea pe piata a solutiilor durabile care folosesc mai eficient resursele naturale ale Europei. Programul de ecoinovare din cadrul CIP este componenta verde a programului cadru pentru competitivitate si inovare (CIP) si un contribuitor dinamic la planul de actiune pentru tehnologii de mediu (ETAP).”

Aflaţi mai mult despre

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.