Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept constituţional
Drept constituţional
DezbateriCărţiProfesionişti

Anumite modificari ale Statutului functionarilor publici au fost declarate neconstitutionale
15.04.2010 | JURIDICE.ro

Secţiuni: CCR, Content, Drept constitutional
JURIDICE - In Law We Trust

Curtea Constitutionala a decis ca anumite prevederi ale Legii de modificare a Legii privind Statutul functionarilor publici au fost declarate neconstitutionale.

Potrivit unui comunicat al Curtii Constitutionale, „in şedinţa din data de 14 aprilie 2010, Curtea Constituţională a soluţionat, în cadrul controlului anterior promulgării legii, prevăzut de art. 146 lit. a) din Constituţie, următoarele:

– obiecţia de neconstituţionalitate a prevederilor art. I pct. 1, pct.6, pct. 27 şi pct. 28 din Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, formulată de un număr de 34 de senatori;

– obiecţia de neconstituţionalitate a Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, formulată de parlamentari aparţinând grupurilor parlamentare PNL şi PSD din Camera Deputaţilor.

În urma deliberării, Curtea Constituţională a constatat, cu majoritate de voturi, că următoarele dispoziţii din Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici sunt neconstituţionale:

– art. I pct. 1 – care modifică art. 13 alin. (1) lit. d) din Legea nr. 188/1999;

– art. I pct. 6 – care modifică art. 58 alin. (1) şi (3) din Legea nr. 188/1999;

– art. I pct. 27 – care modifică art. 111 din Legea nr. 188/1999;

– art. I pct. 28 – care modifică anexa, cap. I lit. B pct. 4 şi 5 din Legea nr. 188/1999.

Motivarea soluţiei va fi prezentată În cuprinsul deciziei, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică Preşedintelui României, preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului şi primului-ministru.

Obiecţia de neconstituţionalitate formulată de parlamentari aparţinând grupurilor parlamentare PNL şi PSD din Camera Deputaţilor a fost respinsă cu unanimitate de voturi, pentru motivele ce se vor arăta În cuprinsul deciziei, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.”

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti