Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Romania are inca 290 de cetateni


16 aprilie 2010 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

La sediul Institutului National al Magistraturii din Bucuresti, joi, 15 aprilie 2010, aproximativ 290 de persoane au depus juramantul de credinta pentru a obtine cetatenia romana, eveniment ce s-a desfasurat in prezenta Presedintelui Autoritatii Nationale pentru Cetatenie.

Potrivit unui comunicat al MJ, ”in primul trimestru al acestui an, Comisia pentru Cetatenie a  avizat  pozitiv  10.135 cereri. Dintre acestea, 9.703 cereri se refera la redobandirea a cetateniei romane formulate de fostii cetateni romani care au pierdut cetatenia romana din motive neimputabile lor, 357 cereri de redobandire a cetateniei romane primite de la fosti cetateni romani care au renuntat la cetatenia romana si  75 de cereri de acordare a cetateniei romane formulate de  persoane care nu au mai avut niciodata cetatenia romana. In aceeasi perioada, Comisia pentru Cetatenie a  avizat negativ  22 de cereri de acordare a cetateniei romane primite de la persoane care nu au mai avut cetatenia romana.

Precizam ca, in primul trimestru al anului 2010, au fost aprobate prin ordin al ministrului Justitiei 7.555 cereri de acordare si redobandire a cetateniei romane, fata de 3663 cereri de acordare si redobandire a cetateniei romane in perioada similara a anului 2009. De asemenea, tot in primele trei luni ale acestui an  au depus juramantul de credinta 788 persoane.

Mentionam ca, la Autoritatea Nationala pentru Cetatenie, au fost inregistrate in primul trimestru un numar de 12.239 cereri de redobandire a cetateniei romane formulate de fostii cetateni romani care au pierdut cetatenia romana din motive neimputabile lor, din care 3.333 cereri au fost inregistrate in evidenta Autoritatii Nationale pentru Cetatenie in cadrul programului cu publicul, alte 6.534 cereri fiind inregistrate din cele transmise prin intermediul misiunilor diplomatice ale Romaniei si 2.372 cereri inregistrate la birourile teritoriale din cadrul Autoritatii Nationale pentru Cetatenie (Iasi, Suceava, Galati, Timisoara si Cluj-Napoca).

Tot in perioada mentionata, au fost inregistrate 444 de cereri de redobandire a cetateniei de la fosti cetateni romani care au renuntat la cetatenia romana; 115 cereri de acordare a cetateniei formulate de  persoane care nu au mai avut cetatenia romana si alte 10 cereri de renuntare la cetatenia romana.

Potrivit legii, cetatenia romana se dobandeste la data depunerii juramantului de credinta fata de Romania, moment in care se elibereaza si certificatul de cetatenie, document care atesta calitatea de cetatean roman.”

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Cont profesional
JURIDICE Comunicare

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro