Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT
 1 comentariu

Autovehiculele electrice – prioritate UE
16.04.2010 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Departamentul pentru Afaceri Europene a facut publica una din prioritatile presedintiei spaniole a Uniunii Europene si anume promovarea autovehiculelor electrice, in prezent fiind obiectul unor dezbateri deschise expertilor europeni in domeniul industriei auto.

Potrivit unui comunicat al DAE, ”dezbaterile vor beneficia de o importanta contributie a Comisiei Europene, care va publica,  in cursul lunii aprile,  Comunicarea privind autovehiculele ecologice si eficiente energetic. Consiliul Competitivitate din luna mai 2010 va face o evaluare completa a acestor contributii si va adopta concluzii pe aceasta tema.

In contextul Strategiei „Europa 2020″, Comisia Europeana isi propune definirea unor noi motoare de crestere economica menite sa consolideze dimensiunea sustenabilitatii financiare si economice a economiilor statelor membre. In acest sens, a fost lansata o dezbatere cu privire la viitorul politicii industriale, care vizeaza identificarea unor sectoare si initiative care sa contribuie la competitivitatea economiei europene pe termen mediu si lung.

Una dintre initiativele industriale cu mare relevanta pentru economia europeana este cea referitoare la autovehiculele electrice. La ora actuala, in mai multe state membre se afla in desfasurare proiecte pilot care vizeaza asigurarea infrastructurilor si standardelor necesare implementarii pe scara larga a acestei noi tehnologii.

Din perspectiva nationala, industria auto romaneasca reprezinta unul dintre sectoarele economice majore din punctul de vedere al modelului industrial actual. In vederea consolidarii competitivitatii la nivel sectorial, Romania este deja un actor activ in elaborarea politicilor comunitare in domeniu. Exercitiul de negociere la nivelul Uniunii Europene trebuie insa dublat si de un efort intern de pregatire a industriei nationale pentru evolutiile tehnologice preconizate, precum si de unul investitional care sa asigure infrastructurile necesare acestor noi tehnologii.

Perspectiva europeana a procesului a fost marcata in special de Concluziile adoptate la reuniunea Consiliului Competitivitate al UE, desfasurata in decembrie 2009, si la cea cu caracter informal din februarie 2010, care subliniaza necesitatea identificarii unor solutii pentru furnizarea energiei necesare viitoarelor autovehicule, intr-un mod durabil si mai eficient.

In plus, concluziile fac referire si la dezvoltarea retelelor si a contoarelor inteligente pentru gestionarea si transportul energiei electrice, in sensul ca ele sa asigure acces la energie electrica obtinuta din resurse regenerabile si sa faciliteze crearea infrastructurii necesare pentru autovehiculele electrice.”

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti









Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti