Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT
 1 comentariu

DAE. Persoanele juridice invitate sa propuna proiecte de ecoinovare
16.04.2010 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Dreptul mediului
JURIDICE - In Law We Trust

Departamentul pentru Afaceri Europene a anuntat joi, 15 aprilie 2010, ca persoanele juridice din Romania pot propune proiecte de inovare în domeniul ecologic (ecoinovare), putand beneficia de o finantare din partea Uniunii Europene în valoare totala de 35 de milioane de euro, prin Programul Competitivitate si Inovare (CIP).

Potrivit unui comunicat al DAE, ”in baza cererii de propuneri a Comisiei Europene, se vor acorda fonduri pentru proiecte noi din domenii care vizeaza reciclarea de materiale, materialele de constructie durabile, alimentele si bauturile si practicile comerciale ecologice. O prioritate deosebita se va acorda micilor întreprinderi care propun produse sau servicii ecologice si au nevoie de asistenta pentru a putea patrunde pe piete.

Poate depune cerere de finantare orice persoana juridica din statele membre ale Uniunii Europene. Solicitarea de propuneri de proiecte se adreseaza în mod special, dar nu exclusiv, IMM-urilor care au dezvoltat un produs, un proces sau un serviciu ecologic fiabil din punct de vedere tehnologic, dar fara a reusi sa le impuna pe piata.

Apelul vizeaza patru domenii principale:

– Reciclare de materiale;

– Materiale de constructie durabile;

– Alimente si bauturi;

– Activitati comerciale ecologice.

Cererea de propuneri a fost lansata în data de 13 aprilie si este valabila pana la 9 septembrie 2010. Vor putea fi selectate pentru finantare aproximativ 50 de proiecte, care vor beneficia de o acoperire a costurilor de pana la 50%, prin  finantare directa.

Proiectele vor fi selectate în functie de abordarea lor inovatoare, potentialul de multiplicare comerciala si contributia adusa politicilor europene în domeniul mediului, în special în ceea ce priveste utilizarea eficienta a resurselor.

În acest context, Romania trebuie sa desfasoare o actiune concertata pentru promovarea schemelor de finantare europene si pentru sustinerea si promovarea la nivel national a unor instrumente financiare de sustinere a IMM-urilor care deruleaza activitati „verzi”. Stimularea inovatiei si orientarea catre ecologie si produse prietenoase pentru mediu vor încuraja aparitia unor noi tehnologii si, prin urmare, o dezvoltare a pietei alaturi de reducerea poluarii si utilizarea eficienta a resurselor naturale.

Detalii suplimentare privind modul de accesare a fondurilor sunt disponibile aici.”

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti