BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul munciiCyberlaw
 
Drept constituţional
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Consiliul National de Integritate ref. Decizia Curtii Constitutionale cu privire la infiintarea, organizarea si functionarea ANI
19.04.2010 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Consiliul National de Integritate a facut cateva precizari referitor la decizia Curtii Constitutionale prin care s-a admis exceptia de neconstitutionalitate a unor dispozitii din legea de infiintare, organizare si functionare a Agentiei Nationale de Integritate.

Potrivit unui comunicat al ANI, ”am luat act, din mass-media, despre Decizia Curtii Constitutionale nr. 415 din 14 aprilie 2010, prin care s-a admis exceptia de neconstitutionalitate a unor dispozitii din Legea nr.144/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Integritate. Suntem preocupati de situatia grava in care se afla Agentia Nationala de Integritate, institutie fundamentala pentru lupta impotriva coruptiei, dar si statul roman, in pericol de a nu putea indeplini una dintre conditionalitatile stabilite in cadrul Mecanismul de Cooperare si Verificare al Comisiei Europene. Asiguram Agentia Nationala de Integritate si celelalte institutii implicate de sprijinul nostru in identificarea solutiilor optime pentru punerea in acord, de urgenta, a dispozitiilor Legii nr. 144/2007 cu prevederile constitutionale.

Art. 147 din Constitutia Romaniei, Decizia Curtii Constitutionale este definitiva si general obligatorie, are putere numai pentru viitor si se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I. Dispozitiile legislative constatate ca fiind neconstitutionale, isi inceteaza efectele juridice la 45 de zile de la publicarea deciziei Curtii Constitutionale daca, in acest interval, Parlamentul sau Guvernul, dupa caz, nu pun de acord prevederile neconstitutionale cu dispozitiile Constitutiei. Pe durata acestui termen, dispozitiile constatate ca fiind neconstitutionale sunt suspendate de drept.

Nicu MARCU, Presedinte, Consiliul National de Integritate”

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate