Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE

Concurs/examen pentru numirea in functii de conducere a judecatorilor si procurorilor – 2010. Precizari
19.04.2010 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Institutul National al Magistraturii a facut cateva precizari cu privire la concursul/examenul pentru numirea in functii de conducere a judecatorilor si procurorilor la curtile de apel, tribunale, judecatorii, precum si la parchetele de pe langa acestea, organizat in perioada 16 aprilie – 6 iulie 2010.

Potrivit unui comunicat INM, ”prin Horararea Plenului nr. 267/08 aprilie 2010, Consiliul Superior al Magistraturii a aprobat organizarea, prin intermediul Institutului National al Magistraturii, la Bucuresti, in perioada 16 aprilie – 6 iulie 2010, a concursului sau examenului pentru numirea in functii de conducere a judecatorilor si procurorilor la curtile de apel, tribunale, judecatorii, precum si la parchetele de pe langa acestea, in conditiile art. 48 alin. 1 si art. 49 alin. 1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si ale Regulamentului de organizare si desfasurare a concursului sau examenului pentru numirea in functii de conducere a judecatorilor si procurorilor, aprobat prin Hotararea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 320/2006, publicata in Monitorul Oficial nr. 384/4 mai 2006, modificata si completata prin Hotararea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 817/2008, publicata in Monitorul Oficial nr. 654-16 septembrie 2008.

Concursul sau examenul se organizeaza pentru ocuparea unui numar de 124 de functii vacante de presedinte si vicepresedinte de la curtile de apel, tribunale si judecatorii, precum si a unui numar de 100 functii vacante de procuror general, procuror general adjunct, prim procuror si prim procuror adjunct de la parchetele de pe langa curtile de apel, tribunale si judecatorii.

Judecatorii si procurorii pot depune cereri de inscriere la concurs sau examen, la Institutul National al Magistraturii, pana la data de 7 mai 2010, inclusiv, conform calendarului de desfasurare a concursului/examenului aprobat.

Cererile de inscriere depuse prin posta vor fi inaintate si prin fax la Institutul National al Magistraturii, la numerele 021/311.02.34 sau 021/407.62.67.

Cererile inscrise vor fi insotite de declaratiile prev. de art. 48 alin. 10-11, respectiv art. 49 alin.11din Legea nr. 303/2004 republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si de orice acte considerate relevante.

Proiectele referitoare la exercitarea atributiilor specifice functiilor de conducere se depun pe suport de hartie si in format electronic, pe suport specific CD, la Consiliul Superior al Magistraturii, pana la data de 21 mai 2010, inclusiv.

Concursul sau examenul se va desfasura dupa urmatorul calendar:

  • 30 mai – 6 iunie 2010 – testarea psihologica, evaluarea capacitatilor candidatilor de a lua decizii si de a-si asuma raspunderea si verificarea rezistentei la stres;
  • 12 – 22 iunie 2010 – sustinerea proiectului referitor la exercitarea atributiilor specifice functiilor de conducere;
  • 27 iunie 2010 – sustinerea testarii scrise privind managementul, comunicarea si resursele umane.

Calendarul aprobat va putea suferi modificari in functie de numarul judecatorilor si procurorilor inscrise la concurs.

Functiilor de conducere la instante si parchete scoase la concurs, precum si tematice si bibliografia de concurs sau examen sunt anexate prezentului anunt.”

Aflaţi mai mult despre , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.