Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

CE. Grup de lucru pentru evaluarea efectelor economice ale norului de cenusa vulcanica


20 aprilie 2010 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content, Transporturi
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Impactul norului de cenusa vulcanica asupra industriei transporturilor aeriene si asupra economiei in general, va fi evaluat de un grup de lucru ad hoc, creat la hotararea presedintelui Comisiei Europene.

Potrivit unui comunicat al CE, ”presedintele doreste sa se asigure ca Uniunea Europeana dispune de o analiza corecta pentru a fi in masura sa actioneze corespunzator si pentru ca masurile luate in intreaga Uniune Europeana sa fie coordonate in mod adecvat.

Presedintele Barroso a declarat: „Norul de cenusa vulcanica a creat o situatie fara precedent. I-am cerut vicepresedintelui Kallas sa coordoneze reactia Comisiei Europene si sa realizeze o evaluare completa a impactului asupra economiei si a industriei transporturilor aeriene. Este important ca toate masurile ce vor fi luate in considerare sa fie coordonate la nivel european”.

Presedintele Barroso l-a numit pe vicepresedintele Kallas, responsabil cu portofoliul transporturilor, sa conduca grupul de lucru. Vicepresedintele Kallas va fi sprijinit de vicepresedintele Almunia (competitie si ajutor de stat) si de comisarul Rehn (afaceri economice si monetare).

De asemenea, presedintele Barroso i-a cerut vicepresedintelui Kallas sa tina legatura cu Presedintia spaniola a Consiliului pentru a facilita contactele intre statele membre, in contextul organizarii unei reuniuni/video-conferinte extraordinare a ministrilor statelor membre responsabili cu transporturile.

Comisia Europeana va ramane in contact cu Eurocontrol si cu autoritatile nationale competente in ce priveste evolutia situatiei din spatiul aerian si deciziile privind anularea zborurilor, aflate in responsabilitatea autoritatilor nationale.”

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro