Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

CE. Grup de lucru pentru evaluarea efectelor economice ale norului de cenusa vulcanica
20.04.2010 | JURIDICE.ro

Impactul norului de cenusa vulcanica asupra industriei transporturilor aeriene si asupra economiei in general, va fi evaluat de un grup de lucru ad hoc, creat la hotararea presedintelui Comisiei Europene.

Potrivit unui comunicat al CE, ”presedintele doreste sa se asigure ca Uniunea Europeana dispune de o analiza corecta pentru a fi in masura sa actioneze corespunzator si pentru ca masurile luate in intreaga Uniune Europeana sa fie coordonate in mod adecvat.

Presedintele Barroso a declarat: „Norul de cenusa vulcanica a creat o situatie fara precedent. I-am cerut vicepresedintelui Kallas sa coordoneze reactia Comisiei Europene si sa realizeze o evaluare completa a impactului asupra economiei si a industriei transporturilor aeriene. Este important ca toate masurile ce vor fi luate in considerare sa fie coordonate la nivel european”.

Presedintele Barroso l-a numit pe vicepresedintele Kallas, responsabil cu portofoliul transporturilor, sa conduca grupul de lucru. Vicepresedintele Kallas va fi sprijinit de vicepresedintele Almunia (competitie si ajutor de stat) si de comisarul Rehn (afaceri economice si monetare).

De asemenea, presedintele Barroso i-a cerut vicepresedintelui Kallas sa tina legatura cu Presedintia spaniola a Consiliului pentru a facilita contactele intre statele membre, in contextul organizarii unei reuniuni/video-conferinte extraordinare a ministrilor statelor membre responsabili cu transporturile.

Comisia Europeana va ramane in contact cu Eurocontrol si cu autoritatile nationale competente in ce priveste evolutia situatiei din spatiul aerian si deciziile privind anularea zborurilor, aflate in responsabilitatea autoritatilor nationale.”


Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.