« Selected
Flux noutăţi
AnunţuriSistemul judiciarUNBR BarouriNotariatExecutoriUniversitariaInternaţionalJURIDICE.ro

CE. Grup de lucru pentru evaluarea efectelor economice ale norului de cenusa vulcanica
20.04.2010 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Impactul norului de cenusa vulcanica asupra industriei transporturilor aeriene si asupra economiei in general, va fi evaluat de un grup de lucru ad hoc, creat la hotararea presedintelui Comisiei Europene.

Potrivit unui comunicat al CE, ”presedintele doreste sa se asigure ca Uniunea Europeana dispune de o analiza corecta pentru a fi in masura sa actioneze corespunzator si pentru ca masurile luate in intreaga Uniune Europeana sa fie coordonate in mod adecvat.

Presedintele Barroso a declarat: „Norul de cenusa vulcanica a creat o situatie fara precedent. I-am cerut vicepresedintelui Kallas sa coordoneze reactia Comisiei Europene si sa realizeze o evaluare completa a impactului asupra economiei si a industriei transporturilor aeriene. Este important ca toate masurile ce vor fi luate in considerare sa fie coordonate la nivel european”.

Presedintele Barroso l-a numit pe vicepresedintele Kallas, responsabil cu portofoliul transporturilor, sa conduca grupul de lucru. Vicepresedintele Kallas va fi sprijinit de vicepresedintele Almunia (competitie si ajutor de stat) si de comisarul Rehn (afaceri economice si monetare).

De asemenea, presedintele Barroso i-a cerut vicepresedintelui Kallas sa tina legatura cu Presedintia spaniola a Consiliului pentru a facilita contactele intre statele membre, in contextul organizarii unei reuniuni/video-conferinte extraordinare a ministrilor statelor membre responsabili cu transporturile.

Comisia Europeana va ramane in contact cu Eurocontrol si cu autoritatile nationale competente in ce priveste evolutia situatiei din spatiul aerian si deciziile privind anularea zborurilor, aflate in responsabilitatea autoritatilor nationale.”

 
Secţiuni: Content | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD