Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
 1 comentariu

Proiectele legislative ref. obligatia magistratilor de a desfasura activitati didactive exclusiv intr-o anumita raza teritoriala si cel privind raspunderea materiala a magistratilor avizate negativ
20.04.2010 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

Marti, 20 aprilie 2010, Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi a Camerei Deputaţilor a respins cele două propuneri legislative privind modificarea şi completarea Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare (Pl-x 60/2010 şi Pl-x 62/2010).

Potrivit unui comunicat al CSM, „la şedinţa comisiei a participat domnul judecător dr. Dan Lupaşcu – membru cu activitate permanentă în Consiliul Superior al Magistraturii.

Proiectele legislative vizau obligaţia magistraţilor de a desfăşura activităţi didactice exclusiv în raza teritorială a altei curţi de apel faţă de cea în a cărei circumscripţie funcţionează ca magistraţi (proiect care nu fusese transmis anterior spre avizare Consiliului Superior al Magistraturii, conform legii), pe de o parte, şi răspunderea materială a magistraţilor, pe de altă parte.

Acest ultim proiect a fost apreciat ca lacunar şi susceptibil de numeroase critici de formă şi de fond de către Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, care a avizat negativ propunerea legislativă prin Hotărârea nr. 243 din 25 martie 2010, cu precizarea expresă a faptului că, în colaborarea cu asociaţiile profesionale ale magistraţilor a fost elaborat un proiect de lege referitor la răspunderea materială a magistraţilor, transmis Ministerului Justiţiei din anul 2009, proiect susţinut de către Consiliu.”

Vom reveni cu detalii.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti