Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
Noutăţi legislative
 
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC
 1 comentariu

Proiectele legislative ref. obligatia magistratilor de a desfasura activitati didactive exclusiv intr-o anumita raza teritoriala si cel privind raspunderea materiala a magistratilor avizate negativ
20.04.2010 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Marti, 20 aprilie 2010, Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi a Camerei Deputaţilor a respins cele două propuneri legislative privind modificarea şi completarea Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare (Pl-x 60/2010 şi Pl-x 62/2010).

Potrivit unui comunicat al CSM, „la şedinţa comisiei a participat domnul judecător dr. Dan Lupaşcu – membru cu activitate permanentă în Consiliul Superior al Magistraturii.

Proiectele legislative vizau obligaţia magistraţilor de a desfăşura activităţi didactice exclusiv în raza teritorială a altei curţi de apel faţă de cea în a cărei circumscripţie funcţionează ca magistraţi (proiect care nu fusese transmis anterior spre avizare Consiliului Superior al Magistraturii, conform legii), pe de o parte, şi răspunderea materială a magistraţilor, pe de altă parte.

Acest ultim proiect a fost apreciat ca lacunar şi susceptibil de numeroase critici de formă şi de fond de către Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, care a avizat negativ propunerea legislativă prin Hotărârea nr. 243 din 25 martie 2010, cu precizarea expresă a faptului că, în colaborarea cu asociaţiile profesionale ale magistraţilor a fost elaborat un proiect de lege referitor la răspunderea materială a magistraţilor, transmis Ministerului Justiţiei din anul 2009, proiect susţinut de către Consiliu.”

Vom reveni cu detalii.

Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.