Anunţuri
CariereEvenimenteCărţiJURIDICE.ro
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Intarirea capacitatii institutiilor din Romania in vederea luptei impotriva criminalitatii informatice – Bucuresti, 19 aprilie 2010. Cum a fost
21.04.2010 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Luni, 19 aprilie 2010,  la Bucuresti s-a desfasurat Reuniunea Finala din cadrul proiectului PHARE RO/2007-IB/JH-02/TL – “Intarirea capacitatii institutiilor din Romania in vederea luptei impotriva criminalitatii informatice”; beneficiarul evenimentului a fost Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, ”la aceasta manifestare a participat excelenta sa, domnul ESTANISLAO De GRANDES PASCUAL, ambasadorul Spaniei la Bucuresti si alti oficiali spanioli.

Proiectul PHARE s-a desfasurat in perioada octombrie 2009 – aprilie 2010,  responsabil pentru implementarea sa fiind Ministerul de Interne din Spania – Directia Generala a Politiei si Garzii Civile.

Obiectivele principale ale proiectului au fost realizarea unor seminarii de formare a procurorilor, a unor seminarii de formare a formatorilor si redactarea unui manual de bune practici.

Formarea procurorilor romani a fost realizata de 16 experti spanioli (un judecator de curte de apel, ofiteri ai Directiei Generale de Politie si ai Garzii Civile) cu indelungata experienta in domeniul investigarii criminalitatii informatice.

Astfel, 88 procurori ai Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (Structura Centrala si Serviciile Teritoriale) au participat la cele 8 seminarii de formare profesionala, care au avut loc in perioada noiembrie 2009-februarie 2010, la Sinaia, Poiana Brasov si Predeal.

Dintre acestia, un numar de 29 de procurori au luat parte la cele 2 seminarii de formare a formatorilor care au avut loc in Bucuresti, in luna martie 2010.

Procurorii romani si expertii spanioli au colaborat la redactarea “Manualului de Bune Practici privind Investigarea Infractiunilor Informatice si Cooperare Internationala”, care constituie un ghid util pentru activitatea organelor judiciare.”

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate