Varia
JURIDICE
 1 comentariu | 
Print Friendly, PDF & Email

Carti si reviste noi de la Editura C.H. Beck

22.04.2010 | Loredana PELMUSI
Abonare newsletter

Stimaţi utilizatori ai Juridice.ro, vă prezentăm cele mai noi apariţii editoriale ale C.H. BECK din perioada 14-21 aprilie 2010:

Tratat de drept al proprietăţii intelectuale

Ioan Macovei

nullTratatul, conceput într-o manieră armonioasă şi echilibrată, perfect adaptat exigenţelor academice, cuprinde opt titluri: consideraţii generale asupra dreptului proprietăţii intelectuale; brevetele de invenţie; invenţiile biotehnologice şi noile soiuri de plante; modelele de utilitate şi desenele sau modelele; topografiile produselor semiconductoare; mărcile; indicaţiile geografice şi numele comercial; dreptul de autor şi drepturile conexe. Reglementările privind aspectele legale şi administrative sunt tratate în contextul cooperării internaţionale care promovează protecţia drepturilor intelectuale.
Structura logică şi coerentă a cărţii îmbină problemele de ordin teoretic cu cele practice, în concordanţă cu reglementările incidente în materie. Elementele de noutate sunt relevante sub aspectul formei de prezentare şi conţinutului lucrării.
Problematica abordată permite o imagine de ansamblu a instituţiilor juridice ale creaţiei intelectuale. Elaborată ca un instrument de lucru, într-un domeniu actual, dar controversat, cartea contribuie la aprofundarea cunoştinţelor despre dreptul proprietăţii intelectuale. » detalii

Caiete de Drept Penal, Nr. 1/2010

nullIntrând în al 6-lea an de apariţie, revista Caiete de Drept Penal îşi continuă demersul declarat odată cu publicarea primului număr – de a reprezenta un instrument de lucru util pentru orice persoană preocupată de problematica dreptului penal, indiferent de statutul său actual – practician al dreptului, teoretician sau student.
În consecinţa acestora şi ţinând seama de inflaţia de acte normative în domeniul legislaţiei penale, precum şi de numărul tot mai mare de hotărâri relevante pronunţate, semnalăm cititorilor introducerea unei noi rubrici în cadrul revistei.
Intitulată Curier penal, noua rubrică încearcă să semnaleze cititorilor toate modificările relevante în domeniul dreptului penal şi dreptului procesual penal, precum şi a altor materii de drept, în măsura în care există repercusiuni în raport de legislaţia penală şi procesual penală, gândindu-ne în primul rând, dar nu numai, la dreptul constituţional, la protecţia drepturilor omului la nivel europeIoan an sau la dreptul comunitar.
Astfel, în cadrul acestei rubrici, vor fi prezentate decizii relevante ale Curţii Constituţionale, recursuri în interesul legii soluţionate sau doar promovate, hotărâri ale Curţii Europene ale Drepturilor Omului sau ale instanţelor comunitare. De asemenea, vor fi identificate actele normative noi relevante, respectiv va fi urmărit cu atenţie procesul legislativ la fiecare Cameră, din dorinţa de a prezenta în mod anticipat proiectele de acte normative. În fine, legislaţiei comunitare îi va fi dedicată o secţiune distinctă. » detalii

Legea medierii. Comentarii şi explicaţii. Ediţia 2

Flavius George Păncescu

null

Ediţia a doua a comentariilor şi explicaţiilor la Legea medierii nr. 192/2006 cuprinde o revizuire a textului primei ediţii, precum şi a unora din opiniile exprimate. Lucrarea a fost completată cu doctrină şi practică judiciară în materie, comentariul articolelor vizând atât legislaţia comunitar, cât şi proiectul Noului Cod de procedură civilă şi modificările aduse acestei legi. » detalii

Tratat de drept procesual civil. Ediţia 5

Ioan Leş

nullNoua ediţie a Tratatului de drept procesual civil îşi propune, ca şi cele precedente, o actualizare legislativă, doctrinară şi jurisprudenţială firească, indispensabilă pentru orice lucrare didactică şi ştiinţifică. Un obiectiv major a celei de-a V-a ediţii este reprezentat de necesitatea unor abordări sintetice privitoare la principiile şi instituţiile fundamentale preconizate de viitorul Cod de procedură civilă.Publicarea Proiectului Codului de procedură civilă a trezit deja un interes deosebit din partea teoreticienilor şi practicienilor dreptului, materializat în numărul semnificativ de studii şi articole publicate în revistele de specialitate. Tratatul pe care îl oferim cititorilor, în prima parte a acestui an, nu-şi propune să dea „soluţii” definitive unor dispute sau controverse doctrinare, ci doar să ofere lectorilor săi – studenţi, teoreticieni şi practicieni ai dreptului – o perspectivă de ansamblu asupra principalelor inovaţii ale viitoarei noastre legislaţii procesual civile.
Nădăjduim că o atare abordare va constitui un imbold şi pentru alţi autori în direcţia aprofundării cercetărilor asupra instituţiilor prefigurate de Proiectul Codului de procedură civilă, iar pentru studenţi un reper semnifi-cativ în inevitabilele lor demersuri pentru cunoaşterea temeinică a viitoarei noastre legislaţii în domeniu. » detalii

Vă dorim lectură plăcută!

Loredana Pelmuşi, C.H. BECK

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate