Secţiuni » Comunicare profesională
Comunicare profesionalăComunicate profesioniştiEvenimente programateEvenimente recenteOportunităti de carieră

Scoala de vara a tinerilor magistrati din Europa de Sud-Est – Durres, 31 mai – 5 iunie 2010
22.04.2010 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicare profesională
JURIDICE - In Law We Trust

Ministerul Justitiei a anuntat organizarea „Scolii de vara pentru tinerii magistrati din Europa de Sud-Est”, editia a V-a, cu tema ”International Standards and Cooperation in the Fight against Corruption”. Evenimentul va avea loc in intervalul 31 mai – 5 iunie 2010, la DURRES, Albania, fiind organizata de catre Initiativa Regionala Anticoruptie (RAI) din cadrul Consiliului Regional de Cooperare, in colaborare cu Scoala de Magistratura din Albania.

Potrivit unui comunicat al MJ, ”la eveniment vor participa cate 2 tineri magistrati (cate 1 judecator si 1 procuror) din toate tarile membre RAI: Albania, Bulgaria, Bosnia si Hertegovina, Croatia, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Romania, Serbia si Slovenia.

Cursurile vor fi sustinute in limba engleza de catre reprezentanti ai Oficiului European de Lupta Antifrauda – OLAF, Oficiului Natiunilor Unite pentru Stupefiante si Criminalitate Organizata – UNODC, Unitatii de Cooperare Judiciara a Uniunii Europene – EUROJUST, Grupului Statelor impotriva Coruptiei – GRECO, Retelei Informale Camden pentru Recuperarea Bunurilor – CARIN, Initiativei pentru Recuperarea Bunurilor Furate – StAR, Initiativei de Cooperare Sud-Est Europene – Centrul Regional de Combatere a Criminalitatii Transfrontaliere (Centrul SECI, Bucuresti), Misiunii Administrative Interimare a Organizatiei Natiunilor Unite in Kosovo – UNMIK, Initiativei Regionale Anticoruptie – RAI, precum si Vienna University of Economics and Business.

Agenda Scolii de Vara din acest an cuprinde 5 teme principale (agenda de lucru detaliata va fi pusa la dispozitia magistratilor romani participanti):

Training Module I: International Standards in Anti-Corruption – The Implementation of Relevant Conventions of United Nations and Council of Europe;

Training Module II: Asset Recovery: Proceeds of Crime (Corruption);

Training Module III: Anti-Corruption Policies and Preventive Measures – Available Tools and Best Practices;

Training Module IV: Reform of the Judiciary and Anti-Corruption as Challenges to the European Union Accession Process;

Training Module V: European Union Experience regarding the International Judicial Cooperation in Criminal Matters.

In dorinta de a oferi posibilitatea tuturor tinerilor magistrati romani sa participe la acest eveniment, Ministerul Justitiei invita public toti judecatorii si procurorii interesati, cu o vechime cuprinsa intre 1 si 5 ani ca magistrati definitivi (ulterior promovarii examenului de capacitate), foarte buni cunoscatori ai limbii engleze, sa participe la inscrierea in vederea selectiei celor doi magistrati ce vor reprezenta Romania la Scoala de Vara, prin transmiterea unui Curriculum Vitae in limba engleza pana la data de 27 aprilie 2010 (ora 23:59) la numarul de fax 037 204 10 61 ori la adresa de e-mail lavinia.miclea@just.ro. Participantii vor fi selectati in urma analizarii CV-urilor de catre o comisie din cadrul Ministerului Justitiei in colaborare cu organizatorii evenimentului. Numele magistratilor romani participanti la Scoala de Vara 2010 vor fi afisate pe site-ul www.just.ro in data de 30.04.2010. Magistratii care au participat la o editie anterioara a Scolii de Vara nu vor fi selectati.

Organizatorii evenimentului, Initiativa Regionala Anticoruptie, suporta toate cheltuielile aferente participarii celor doi magistrati romani (transport, cazare, plata formatorilor etc.).

Pentru informatii suplimentare privind Scoala de Vara pentru tinerii magistrati din Europa de sud-est – editia 2010, persoana de contact este dra consilier juridic Lavinia Daciana MICLEA, nr. telefon: 037 204 10 64 / 10 65, e-mail lavinia.miclea@just.ro.”

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti