Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro

ANI. Decizie definitiva incompatibilitate consilier local – director coordonator in cadrul Directiei de Munca si Protectie Sociala (Iasi)
28.04.2010 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Agentia Nationala de Integritate a dat publicitatii, marti, 27 aprilie 2010, ca actul de constatare a starii de incompatibilitate a lui Eronim – Eduard Dumea, Consilier local in cadrul Consiliului Local al Municipiului Pascani (jud. Iasi), emis la data de 21 decembrie 2009, a ramas definitiv, prin necontestare.

Potrivit unui comunicat al ANI, ”Curtea de Apel Iasi a comunicat Agentiei faptul ca domnul DUMEA ERONIM-EDUARD nu a contestat in termenul legal, la instanta competenta de Contencios Administrativ si Fiscal, actul prin care Agentia Nationala de Integritate a constatat starea de incompatibilitate a acestuia.

„In termen de 15 zile de la data comunicarii actului de constatare a conflictului de interese sau a starii de incompatibilitate, persoana verificata poate face contestatie la curtea de apel, sectia de contencios administrativ si fiscal, in a carei circumscriptie locuieste”, potrivit art. 48, alin. (2) din Legea nr. 144/2007, republicata.

Precizam ca, la data de 21.12.2009, Agentia a constatat faptul ca domnul DUMEA ERONIM-EDUARD s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 25.05.2009-12.10.2009, intrucat acesta a detinut simultan atat calitatea de Consilier local in cadrul Consiliului Local al Municipiului Pascani, Judetul Iasi, cat si functia de Director coordonator in cadrul Directiei de Munca si Protectie Sociala Iasi.

Conform prevederilor legale, „fapta persoanei cu privire la care s-a constatat starea de incompatibilitate constituie temei pentru eliberarea din functie sau, dupa caz, constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarii aplicabile demnitatii, functiei sau activitatii respective”.

Incompatibilitatile privind demnitatile publice si functiile publice sunt cele reglementate de Constitutie, de legea aplicabila autoritatii sau institutiei publice in care persoanele ce exercita o demnitate publica sau o functie publica isi desfasoara activitatea, precum si de dispozitiile Legii nr. 161/2003, cu modificarile si completarile ulterioare.

Actul de constatare ramas definitiv, prin care s-a constatat starea de incompatibilitate a domnului DUMEA ERONIM-EDUARD, Consilier local in cadrul Consiliului Local al Municipiului Pascani, Judetul Iasi, se regaseste pe pagina de Internet a Agentiei (www.integritate.eu), la sectiunea „ACTE DE CONSTATARE”.”

Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.