Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Citeşte mai mult: Flux informații

ANI. Sesizare parchet ref. consilier local pentru fals in declaratii (declaratie de avere)

28 aprilie 2010 | JURIDICE.ro

Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Buftea, in vederea efectuarii de cercetari in ceea ce il priveste pe Niculae Stefan, Consilier local in cadrul Consiliului Local al Comunei Stefanestii de Jos (jud. Ilfov), pentru infractiunea de fals in declaratii.

Potrivit unui comunicat al ANI, ”intrucat nu a respectat dispozitiile legale privind depunerea declaratiilor de avere si de interese in termenul prevazut de art. 44, alin. (1) din Legea nr. 144/2007, republicata, domnul STEFAN NICULAE a fost sanctionat contraventional cu amenda in cuantum de 500 Lei, iar procedura de verificare a averii acestuia a fost declansata din oficiu.

Procedura de instiintare a fost indeplinita in conformitate cu prevederile Legii nr. 144/2007, republicata, la data de 05.12.2008, domnul STEFAN NICULAE fiind informat atat despre declansarea procedurii de verificare, cat si cu privire la drepturile sale de a lua cunostinta de actele si lucrarile dosarului, de a fi asistat sau reprezentat de avocat si de a prezenta orice elemente justificative pe care le considera necesare.

In prezent, domnul STEFAN NICULAE se afla in exercitarea celui de-al doilea mandat de consilier local in cadrul Consiliului Local al Comunei Stefanestii de Jos.

Acesta a facut uz de drepturile sale, prezentandu-se la sediul Agentiei Nationale de Integritate la data de 15.09.2009, 05.10.2009, 02.11.2009, respectiv, 02.12.2009, ocazie cu care a depus o serie de documente justificative.

In urma analizarii datelor si informatiilor transmise de institutiile competente si a compararii acestora cu datele mentionate in declaratiile de avere si de interese depuse la data de 25.01.2007, 15.04.2008 si 30.09.2008, s-a constatat faptul ca domnul STEFAN NICULAE nu a mentionat urmatoarele terenuri si bunuri mobile:

  • un teren intravilan de 6.489 mp, dobandit in anul 2002, situat in Comuna Stefanestii de Jos, Judetul Ilfov;
  • teren cu categoria de folosinta ”vie”, de 1.000 mp, dobandit in anul 2004, situat in Comuna Stefanestii de Jos, Judetul Ilfov;
  • un teren de 20.000 mp, dobandit in anul 2006, situat in Comuna Sinesti, Judetul Ialomita;
  • un teren arabil, extravilan, de 3.500 mp, dobandit in anul 2006, situat in Comuna Tunari, Judetul Ilfov;
  • un autotractor KAMAZ;
  • un autoturism marca SUZUKI SWIFT, an fabricatie 2002;
  • un motociclu APRILIA.

Avand in vedere faptul ca aspectele mentionate anterior constituie indicii temeinice privind savarsirea de catre domnul STEFAN NICULAE a infractiunii de fals in declaratii, prevazuta si pedepsita de art. 292, Cod Penal, asupra careia doar organele judiciare au competenta de a se pronunta, s-a dispus sesizarea Parchetului de pe langa Judecatoria Buftea.

Activitatea de verificare a averii dobandite in perioada exercitarii mandatelor sau a indeplinirii functiilor ori demnitatilor publice, dupa caz, a conflictelor de interese si a incompatibilitatilor este supusa controlului judecatoresc. Agentia isi exercita atributiile cu respectarea principiilor legalitatii, impartialitatii, independentei, celeritatii, dreptului la aparare si bunei administrari.

Verificarile au fost suspendate pana la solutionarea cauzei de catre organul judiciar.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni   Noutăţi   Servicii      Articole   Jurisprudenţă   Legislaţie      Arii de practică