Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
AUDI Q3
AUDI Q3 SUV
AUDI Q3
AUDI Q3
AUDI Q3
AUDI Q3
AUDI Q8
AUDI Q3
AUDI Q3
Citeşte mai mult în legătură cu Flux informații

CE. Raport ref. dubla impozitare

3 mai 2010 | JURIDICE.ro

Vineri, 30 aprilie 2010, Comisia Europeana a publicat un raport ce evidentiaza problemele legate de dubla impozitare ce survin in cazul investitiilor transfrontaliere de capital de risc si posibilele solutii.

Potrivit unui comunicat al CE, „raportul expune constatarile si recomandarile unui grup independent de experti fiscali ai UE, instituit de Comisie, cu scopul de a examina modalitatile de eliminare a principalelor bariere fiscale din calea investitiilor transfrontaliere in capital de risc. Capitalul de risc este o sursa vitala de crestere pentru intreprinderile mici si mijlocii (IMM-uri). Pentru a favoriza o buna crestere economica este prin urmare esentiala facilitarea investitiilor in capital de risc pe teritoriul UE. Comisia urmeaza sa analizeze acum modalitatea optima de a da curs constatarilor raportului, in cadrul mai amplu al eforturilor sale de eliminare a dublei impozitari in UE.
Algirdas Šemeta, Comisarul pentru impozitare si uniune vamala, audit si antifrauda, a spus: „Capitalul de risc este vital pentru multe IMM-uri. Dupa cum se afirma si in obiectivele UE pentru 2020, imbunatatirea mediului de afaceri pentru IMM-uri este esentiala daca se doreste cladirea unei economii mai solide si sustenabile. In consecinta, trebuie sa cream o piata eficace a capitalului de risc la nivel european si acest lucru inseamna sa eliminam toate obstacolele fiscale existente inca la ora actuala.”

Raportul de azi sintetizeaza principalele constatari si recomandari ale grupului de experti referitoare la eliminarea obstacolelor fiscale din calea investitiilor transfrontaliere in capital de risc. Grupul a fost instituit de Comisie in 2007, in cadrul unei serii de masuri menite sa faciliteze investitiile transfrontaliere in capital de risc pe teritoriul UE in beneficiul IMM-urilor.

Raportul identifica doua probleme majore si recomanda solutii posibile:

In primul rand, prezenta locala a unui administrator al fondului de capital de risc in statul membru in care se realizeaza investitia poate fi considerata drept prezenta fiscala („sediu permanent”) a fondului sau a investitorilor in statul respectiv. Acest fapt poate conduce la dubla impozitare, daca profitul aferent investitiei este de asemenea impozitat in tara sau tarile unde sunt stabiliti fondul sau investitorii. Expertii propun ca administratorul fondului de capital de risc sa nu fie considerat drept prezenta fiscala a fondului sau a investitorilor in statul membru in care se realizeaza investitia. Aceasta ar reduce problemele legate de dubla impozitare pentru investitiile transfrontaliere in capital de risc.

In cel de-al doilea rand, s-a concluzionat ca din punct de vedere fiscal, tratamentul aplicat la ora actuala fondurilor de capital de risc poate sa varieze foarte mult de la un stat membru la altul. De exemplu, acelasi fond poate fi considerat transparent intr-un stat membru si netransparent in alt stat membru. Acest fapt poate conduce din nou la dubla impozitare. Expertii propun, prin urmare, ca statele membre ale UE sa se puna de acord asupra unei recunoasteri reciproce a clasificarii fiscale a fondurilor de capital de risc.

Raportul va fi prezentat de Comisie autoritatilor fiscale ale statelor membre, drept contributie la activitatile aflate in curs de desfasurare si care vizeaza cautarea de solutii pentru ameliorarea conditiilor de pe piata interna in beneficiul IMM-urilor. Comisia va lua de asemenea in considerare aceasta chestiune in cadrul mai larg al eforturilor de solutionare a problemei dublei impozitari (a se vedea IP/10/469).”

Servicii JURIDICE.ro

Evenimente juridice

JURIDICE by Night

Arbitraj comercial

>> Raport

Citeşte mai mult despre , , , ! Pentru condiţiile de publicare pe JURIDICE.ro detalii aici.
Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Login | Pentru a putea posta comentarii trebuie să fiţi abonat. Dacă încă nu sunteţi, click aici pentru a afla despre avantaje!

Lasă un răspuns

Arii de practică
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Business
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul sportului
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Litigation
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protective
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi

Parteneri arii de practică  Specialişti


JURIDICE.ro
Main page
Cariere
Evenimente ⁞ 
Dezbateri
Profesionişti
Lawyers Week
WinLaw.ro
VIDEO
Servicii
Flux noutăţi
Selected ⁞ 
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi / JURIDICE NEXT
RSS  Publicare comunicate profesionale
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note, studii şi opinii juridice
ISSN 2066-0944
       Studii şi note de studiu
Revista revistelor
Autori  Condiţii de publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
       Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
       Dezlegarea unor chestiuni de drept
       Recurs în interesul legii
Curţi de apel ⁞ 
Tribunale ⁞ 
Judecătorii

Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

Proiecte speciale
Cărţi
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Mesaje de condoleanţe
Povestim cărţi
Războiul din Ucraina
Wisdom stories