MJ. Un an de la infiintarea primului atelier pentru prestarea muncii in folosul comunitatii – Brasov, 4 mai 2010
4 mai 2010 | JURIDICE.ro

Marti, 4 mai 2010, Direcţia de Probaţiune din cadrul Ministerului Justiţiei şi Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Braşov împreună cu Fundaţia pentru Promovarea Sancţiunilor Comunitare organizează, începând cu ora 13.30, un eveniment pentru a marca un an de la înfiinţarea primului atelier din România pentru prestarea muncii în folosul comunităţii.
Potrivit unui comunicat al MJ, ”reuniunea va avea loc la sediul atelierului situat în cadrul Liceului Nicolae Titulescu din Braşov, Str. 13 Decembrie, nr. 125.
La acest eveniment sunt aşteptaţi să participe doamna Iuliana CĂRBUNARU, directorul Direcţiei de Probaţiune din Ministerul Justiţiei, domnul Adrian GABOR, viceprimarul Municipiului Braşov, domnul Cătălin TODIRIŢĂ, şeful Serviciului de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Braşov, domnul Ioan Durnescu, preşedinte al Fundaţiei pentru Promovarea Sancţiunilor Comunitare şi domnul Thomas WUTHRICH, reprezentantul organizaţiei elveţiene VEBO.
Atelierul din Municipiul Braşov funcţionează în subordinea Fundaţiei pentru Promovarea Sancţiunilor Comunitare şi a fost dezvoltat cu sprijinul organizaţiei elveţiene VEBO, după un model de succes din Elveţia promovat de către Fundaţia din Zürich pentru Asistarea Deţinuţilor şi Liberaţilor Condiţionat.
Atelierul este destinat prestării muncii în folosul comunităţii de către persoanele condamnate la o pedeapsă neprivativă de libertate care au primit o astfel de obligaţie din partea instanţei de judecată şi are ca obiect de activitate dezmembrarea manuală a deşeurilor electrice şi electronice.
Prezenţa atelierului în municipiul Braşov este apreciată de comunitatea locală, întrucât facilitează executarea sancţiunii de a presta muncă în folosul comunităţii de către persoanele condamnate aflate în evidenţa Serviciului de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Braşov, contribuind astfel la creşterea responsabilităţii sociale a persoanelor condamnate şi aducând totodată beneficii comunităţii prin implicaţiile ecologice ale activităţii desfăşurate.”