Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Mediere
Mediere
DezbateriCărţiProfesionişti

Protocol Centrul Mediatorilor Profesionisti – Bucuresti si Judecatoria sectorului 3
04.05.2010 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Mediere
JURIDICE - In Law We Trust

Asociaţia ”Centrul Mediatorilor Profesionişti – Bucureşti” şi Judecătoria sectorului 3 Bucureşti au semnat în data de 22 aprilie 2010 Protocolul permanent de promovare a medierii şi a Directivei 2008/52/CE a Parlamentului European şi a Consiliului privind anumite aspecte ale medierii în materie civilă şi comercială. Acest protocol a fost perfectat după desfăşurarea în data de 16 aprilie 2010 la Judecătoria sectorului 3 Bucureşti, a unui seminar organizat la iniţiativa Asociaţiei ”Centrul Mediatorilor Profesionişti – Bucureşti” – eveniment care s-a înscris în lista seminariilor desfăşurate de către Centrul de Mediere Craiova in parteneriat cu Asociaţia Magistraţilor din România.

Protocolul încheiat între Asociaţia ”Centrul Mediatorilor Profesionişti – Bucureşti” şi Judecătoria sectorului 3 Bucureşti prevede colaborarea în vederea informării magistraţilor şi a personalului auxiliar al Judecătoriei cu privire la legislaţia internă şi internaţională privind medierea. De asemenea, Protocolul vizează informarea magistraţilor asupra avantajelor pe care instituţia medierii le aduce în activitatea acestora, a justiţiei în general, prin diminuarea numărului de cauze aflate pe rolul instanţelor, reducerea cheltuielilor pentru soluţionarea unui litigiu şi îmbunătăţirea actului de justiţie. Protocolul cuprinde şi dispoziţii referitoare la promovarea instituţiei medierii, precum şi organizarea de activităţi specifice în domeniul medierii, în cadrul programelor de formare continuă de la nivelul Judecătoriei şi Parchetului de pe lângă Judecătorie.

Precizam ca acesta este al doilea Protocol încheiat de către Asociaţia ”Centrul Mediatorilor Profesionişti – Bucureşti”, primul fiind perfectat cu Judecătoria sectorului 6 Bucureşti în data de 22 februarie 2010.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti