Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Mediere
Mediere
DezbateriCărţiProfesionişti

Protocol Centrul Mediatorilor Profesionisti – Bucuresti si Judecatoria sectorului 3


04.05.2010 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content, Mediere
JURIDICE - In Law We Trust

Asociaţia ”Centrul Mediatorilor Profesionişti – Bucureşti” şi Judecătoria sectorului 3 Bucureşti au semnat în data de 22 aprilie 2010 Protocolul permanent de promovare a medierii şi a Directivei 2008/52/CE a Parlamentului European şi a Consiliului privind anumite aspecte ale medierii în materie civilă şi comercială. Acest protocol a fost perfectat după desfăşurarea în data de 16 aprilie 2010 la Judecătoria sectorului 3 Bucureşti, a unui seminar organizat la iniţiativa Asociaţiei ”Centrul Mediatorilor Profesionişti – Bucureşti” – eveniment care s-a înscris în lista seminariilor desfăşurate de către Centrul de Mediere Craiova in parteneriat cu Asociaţia Magistraţilor din România.

Protocolul încheiat între Asociaţia ”Centrul Mediatorilor Profesionişti – Bucureşti” şi Judecătoria sectorului 3 Bucureşti prevede colaborarea în vederea informării magistraţilor şi a personalului auxiliar al Judecătoriei cu privire la legislaţia internă şi internaţională privind medierea. De asemenea, Protocolul vizează informarea magistraţilor asupra avantajelor pe care instituţia medierii le aduce în activitatea acestora, a justiţiei în general, prin diminuarea numărului de cauze aflate pe rolul instanţelor, reducerea cheltuielilor pentru soluţionarea unui litigiu şi îmbunătăţirea actului de justiţie. Protocolul cuprinde şi dispoziţii referitoare la promovarea instituţiei medierii, precum şi organizarea de activităţi specifice în domeniul medierii, în cadrul programelor de formare continuă de la nivelul Judecătoriei şi Parchetului de pe lângă Judecătorie.

Precizam ca acesta este al doilea Protocol încheiat de către Asociaţia ”Centrul Mediatorilor Profesionişti – Bucureşti”, primul fiind perfectat cu Judecătoria sectorului 6 Bucureşti în data de 22 februarie 2010.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro