Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Contencios administrativ
Contencios administrativ
DezbateriCărţiProfesionişti

Consiliul Concurentei. Amenda aplicata mentinuta de Tribunalul Brasov


5 mai 2010 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Contencios administrativ, Contencios contravențional, Content
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Consiliul Concurentei a dat publicitatii marti, 4 mai 2010, ca Tribunalul Braşov a confirmat legalitatea amenzii aplicate de Consiliul Concurenţei societăţii SC ROMGLAS SRL  pentru refuzul acesteia de a furniza datele si informatiile solicitate in cadrul unei cercetari de piaţă in domeniul productiei si comercializarii sticlei plate in Romania.

Potrivit unui comunicat al Consiliului Concurentei, ”Tribunalul  Brasov a mentinut ca legal si temeinic procesul verbal de constatare si sanctionare a contraventiei, solutia instantei fiind definitiva si irevocabila.

Consiliul Concurentei, prin Inspectoratul de Concurenta Brasov, a sanctionat in luna noiembrie 2008, cu amenda contraventionala in valoare de cca. 10.000 lei societatea ROMGLAS Brasov, ca urmare a refuzului acesteia de a transmite in termenul legal, datele solicitate de autoritatea de concurenta, in vederea efectuarii unei analize de piata in domeniul producerii si comercializarii sticlei plate utilizate in diverse industrii: auto, mobila, electrocasnice.

In realizarea atributiilor conferite de Legea concurentei, inspectorii de concurenta pot solicita agentilor economici sau asociatiilor de agenti economici informatiile si documentele care le sunt necesare si pot stabili termene pana la care acestea sa le fie transmise. Furnizarea de informatii inexacte sau incomplete, de documente incomplete sau nefurnizarea informatiilor si documentelor solicitate, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de pana la 1% din cifra de afaceri totala a anului financiar anterior sanctionarii.

SC ROMGLAS SRL Brasov este importator direct de geamuri si oglinzi, comercializeaza orice tip de geam (float, tras, mat, ornament, armat, table scolare etc.), ofera servicii de prelucrare, slefuire, gaurire a sticlei, fiind un actor important in domeniul productiei si comercializarii sticlei plate. Produsele si serviciile societatii au ca piata principala de desfacere Romania.

Reamintim faptul ca, la sfarsitul anului 2008, Comisia Europeana a anuntat sanctionarea (1)  companiilor producatoare de sticla plata Asahi Glass, Pilkington, Saint-Gobain si Soliver cu suma totala de 1,3 miliarde euro, pentru participarea acestor societati la formarea unui cartel in ceea ce priveste livrarea de sticla pentru industria auto in Spatiul Economic European.”

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro